Hirdetés

Ennyi volt Snoop Dogg e-sportos kalandja

|

A rapper gyorsan búcsút intett a gondokkal küzdő FaZe Clannek.

Hirdetés

A tavalyi év emlékezetes e-sportos híre volt, hogy Snoop Dogg csatlakozott a világ egyik legjelentősebb ilyen cégéhez, a Los Angeles-i FaZe Clanhez, amely nemzetközi szinten számos játék versenyzőit fogja össze. A legendás rapper márciusban lépett a fedélzetre, és nemcsak tartalomkészítői és promóciós feladatokat látott el, de egy füst alatt az igazgatótanácsban is jutott neki egy szék.

Az együttműködés jegyében Snoop azóta rendszeresen képviselte az e-sportos vállalatot, a kapcsolat azonban mégsem állta ki az idő próbáját.

Hirdetés

Az Esports Insider ugyanis nemrég egy, az Egyesült Államok Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott hivatalos dokumentumban szúrta ki, hogy véget ért a FaZe Clan és a rapper partnersége. A leírásból csak annyi derült ki, hogy Snoop Dogg (polgári nevén Calvin Broadus, Jr.) azonnali hatállyal lemondott az igazgatótanácsi tagságáról, és hogy a szakításra nem a cég, vagy annak bármely leányvállalatával fennálló nézeteltérés miatt került sor.

A konkrét okot így csak találgatni lehet, de jó esély van rá, hogy a FaZe Clan pénzügyi gondjai állnak a háttérben. A szervezet nem sokkal a rapper csatlakozása után, tavaly júliusban alakult tőzsdei szereplővé, a 10 dollár közelében nyitó részvényárfolyama azonban szeptemberben meredek zuhanásba váltott, jelenleg pedig mindössze fél dollárt érnek az e-sport cég papírjai.

Az Esports Insider szerint a FaZe jelentős veszteséggel zárta a 2022-es évet, februárban pedig leépítésekkel próbálta egyensúlyba hozni a mérlegét. A vállalaton viszont ez sem segített, így a részvényeit jegyző NASDAQ nemrég kilátásba helyezte, hogy eltávolítja a listájáról, ha a következő fél év során nem lesz legalább 10 egymást követő nap, amelyen 1 dollár felett alakul a papírok árfolyama.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A hanyatló tendencia pedig Snoop Doggot is mélyen érintette, aki alapvetően a részvények értékéhez kötött juttatásokon keresztül arathatta - volna - le a munkája gyümölcsét. A Sportico úgy kalkulál, hogy az igazgatótanácsban betöltött 7 hónapos tagságáért végül csupán 58 ezer dollár, azaz kb. 20 millió forint üti a rapper markát, ami a 150 millió dollárnyi vagyona fényében nem nevezhető az eddigi legjobb üzletének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)