Hirdetés

Ezek voltak az év legnézettebb e-sport eseményei

|

Az Esports Insider és Esports Charts összeszedték az idei nézettségi adatokat, amelyekből kiderül, hogy a mobilos versenyek népszerűsége meghökkentő ütemben növekszik.

Hirdetés

Sajnos az e-sportok világában még nem alakult ki a nézettségi adatok mérésének pontos módszertana, de az Esports Insider és az Esports Charts összefogtak, hogy kihozzák a legtöbbet a rendelkezésre álló adatokból, és kaphassunk egy átfogó képet arról, hogy idén mi érdekelte a legjobban az e-sportok rajongóit.

Hirdetés

A számok alapján egyértelmű, hogy a League of Legends World Championship toronymagasan az év legnézettebb eseménye volt, hiszen a bajnokság csúcsnézettsége majdnem elérte a 4 millió nézőt. Persze ezen a ponton már senki nem lepődik meg azon, hogy a League of Legends versenyek jól szerepelnek, viszont az már sokkal szokatlanabb, hogy a következő négy helyezett mind valamilyen mobiljáték nagy versenye.

Az egyik feltörekvő cím a Garena Free Fire című, kizárólag mobilplatformokon elérhető battle royale játék, a másik pedig az Arena of Valor, ami egy Kínában nagyon népszerű MOBA játék nyugati adaptációja.

Ami az e-sport csapatok nézettségét illeti, az idei évben az SK Telecom T1, az Fnatic, valamint a G2 Esports meccseire voltak a legtöbben kíváncsiak. Nektek mi volt a kedvenc e-sport eseményetek az idei évben?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)