Hirdetés

Megszületett az első, e-sport ösztöndíjat kínáló, csak női főiskola

|

Nemsokára sokkal több női játékost láthatunk majd az e-sport színpadon, legalábbis ezt remélik a Stephen's College alapítói.

Hirdetés

Egy apró, Missouriban működő főiskola meglépte azt, amit még csak kevesen mernek. A Stephen's College lett az első, csak női főiskola, ami rendelkezik e-sport ösztöndíjas programmal.

Az ESPN jelentése szerint az intézmény egy komoly Overwatch csapatot akar összehozni, ami versenyezhetne az őszi TeSPA kupán.

"A mi küldetésünk, hogy biztosítsuk a nők sikerét mindenben, amit csak csinálni szeretnének, bármilyen közegben vagy szakmában"

- nyilatkozta a főiskola elnöke, Dianne Lynch.

Vannak ugyan más iskolák hasonló programmal - például a Robert Morris Egyetem League of Legends ösztöndíja - de csak nőknek szóló intézményben ilyen még nem volt.

Az e-sport ösztöndíj részlegesen fizeti a tandíjat, illetve teljes hozzáférést biztosít a főiskola mind a nyolc másik atletikus programjához.

Az iskola vezetősége már több mint egy éve fontolgatta, hogy beszállnának az e-sport iparba, és végül az Overwatch mellett döntöttek. A személyzet és a diákok is rendszeresen játszanak, részben a karakterek változatossága miatt.

Az iskola mindettől függetlenül meglehetősen későn jutott döntésre, mert nincs már messze az őszi liga rajtja. Addig még össze kell állítaniuk egy ütőképes csapatot, és rengeteget kell gyakorolniuk, hogy komoly eséllyel indulhassanak. Sok sikert kívánunk nekik!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)