Hirdetés

Hazánk is tagja a frissen megalakult Európai E-sport Szövetségnek

|

A szervezet célja az, hogy támogassa a professzionális szinten űzött videojátékozást a kontinensen.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedben rohamosan felgyorsult az e-sport térnyerése, valódi iparág nőtt a profi videojátékozás köré, ráadásul egyre elfogadottabbá válik a tény, hogy vannak olyanok, akik nem pusztán hobbiból nyomkodják a billentyűzetet és az egeret. Egy új kezdeményezés adhat komoly lökést az e-sportnak Európában.

Hirdetés

Összesen 23 tagállam, köztük Magyarország részvételével alakult meg az Európai E-sport Szövetség, vagyis az EEF. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy támogatást nyújtson az európai e-sport számára, így annak népszerűsítése mellett például különböző bajnokságokat is fog szervezni, segít bizonyos jogi és etikai alapok lefektetésében, tehát mindent összevetve jótékony hatással lehet a szcénára.

A munkából alaposan kiveszi a részét majd a hazánkat képviselő Magyar E-sport Szövetség, melynek elnökét, Bíró Balázs Györgyöt azt a megtiszteltetés érte, hogy tagja lehet a mindössze öt főből álló Tanácsadói Bizottságnak.

Reméljük, megvalósulnak az EEF céljai, és sikerül új szintre emelni Európában ezt a folyamatosan fejlődő iparágat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)