Hirdetés

Egy profi játékos megosztotta nyereményét a többi helyezettel

|

William "Leffen" Hjelte sosem értett egyet a nyereményalap leosztásának arányaival, és most tenni is fog a probléma ellen.

Hirdetés

Leffen szerezte meg az EVO 2018 legfontosabb kitüntetését, a Super Smash Bros. Melee verseny első helyét. Röviddel az átadó után bejelentette, hogy a nyereményének egy részét a többieknek adja.

Hirdetés

A játékos később Twitteren elmagyarázta a helyzetet:

"Személyesen fogom a nyeremény egy részét átadni az 5-7. helyezetteknek. A 7. nagyjából 130 dollárt kapott. Attól hogy most én nyertem, nem változott a véleményem, és sosem fogok egyetérteni az FGC nyereményelosztási arányaival."

Az EVO-n úgy osztják el az alapban pihenő aprót, hogy annak 60 százalékát a győztes, 20 százalékát a második helyezett kapja. A maradék 6 sereghajtó a megmaradt 20 százalékon osztozik. Idén 13 500 dollár volt az alapban, ebből Leffen elvitt 8 000 dollárt. Szerinte ez borzalmasan rosszul van elosztva, főleg ha azt nézzük, hogy a 8 legjobb 1000 játékoson verekedte keresztül magát.

"Jelenleg a legjobbak sokkal több pénzt kapnak, mint bárki más, legyen szó nyereményekről vagy szponzori pénzekről. Ez olyasmi, amit mindig is gyűlöltem, mert így kevesek játszhatnak teljes időben. A Melee rengeteget adott nekem, csak vissza akarok adni belőle egy keveset."

Kedves gesztus ez, és reméljük, a szervezők is átgondolják a rendszert jövőre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)