Hirdetés

A FaZe Clan egyik játékosa perli a szervezetet

|

A játékos már korábban megpróbált kiszakadni a szervezetből, de figyelmen kívül hagyták a kérelmét, így most a bíróságra viszi az ügyet.

Hirdetés

A több mint 6 millió követőjével Turner "Tfue" Tenney egy nagyon jól ismert Fortnite streamer és a FaZe Clan tagja. Utóbbi a jelenlegi állítása szerint több problémát okozott neki, mint hasznot, és most szeretne kiválni a csapatból.

Hirdetés

Az elmondottak alapján Tfue legnagyobb problémája, hogy a FaZe aktívan megakadályoz minden egyéni reklámszerződést, amit ő kötne a saját nevében. Emellett a FaZe által kötött megállapodásokból származó bevétel 80 százalékát elviszi a csapat. Ez ügyvédje, Bryan Freedman szerint egyszerűen szabálytalan, és ez így illegális szerződésnek minősül.

"Azért vállaltam ezt az ügyet, mert elborzaszt, hogy a játékosokat és streamereket milyen szinten használják ki a szervezetek, melyeknek reprezentálniuk kellene őket."

A FaZe később nyilatkozott az ügyben, és azt állította, hogy ők pontosan 0 dollárt profitáltak Tfue versenynyereményeiből, Twitch bevételeiből, YouTube bevételeiből vagy bármilyen más közösségi platformjából. Elmondásuk szerint maximum 20 százalékot vesznek el a tartalombevételekből és nyereményekből, de még ennyit sem vontak le Turnertől.

Tfue panaszai között olyan "apróságok" is vannak még, hogy ráerőltettek a Los Angelesbe költözést, ott alkoholt kínáltak neki (amikor még nem múlt el 21 éves) és hogy visszautasították a kilépési kérelmének elismerését.

A teljes vádiratot itt találhatjátok. Egyelőre annyit tehetünk, hogy várjuk az ügy fejleményeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)