Hirdetés

Felfüggesztették a LoL világbajnokság egyik játékosát, amiért fogadásokat segített infókkal

|

A középjátékos kiszivárogtatta csapatának hősválasztási stratégiáit, hogy ezzel jutasson előnyhöz pár meccsekre fogadó embert.

Hirdetés

Először tegnap este röppentek fel a pletykák, miszerint a tajvani Beyond Gaming középső ösvényes játékosa, Chien "Maoan" Mao fogadásokhoz adott ki bizalmas információkat csapatának taktikáiról.

A League of Legends világbajnokság az év egyik legfontosabb e-sport eseménye, így természetesen rengetegen fogadnak annak meccseire. Emiatt és az esemény kompetitív integritásának fontossága miatt a Riot azonnal nyomozni kezdett a pletykák felröppenését követően.

Hirdetés

Az ügy végére hamar pont került, amikor a Beyond Gaming vezetősége kifaggatta a játékost és elkobozta telefonját. Maoan meg sem próbálta tagadni a dolgot, és bevallotta, hogy kiadott információkat a sportfogadások megsegítése érdekében.

A PCS régió egyik kommentátora, Jenny "Reirachu" Lee részletesen beszámolt a helyzetről tweetjeiben.

"Előkerültek képek Maoan beszélgetéseiről, a személy, aki kirakta a képeket később törölte a fiókját. Ezt követően a BYG főnöke, Dinter rákérdezett a dologra, és Maoan mindent bevallott."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szervezet elnöke, Xue "DinTer" Hong-Wei később kiadott egy hivatalos közleményt is, amiben bocsánatot kért a rajongóktól és a szervezőktől. Hozzátette, hogy reméli, a Riot Games nem fogja felfüggeszteni Maoant a verseny közepén, mivel a csapatnak nincs jelenleg másik középső ösvényes játékosa.

Néhány perc múlva érkezett is a Riot válasza, ami valószínűleg meg is pecsételte a BYG sorsát:

"Maoan nem játszhat tovább a Worlds 2021-en, és komolyabb büntetésekben is részesülhet a teljes kivizsgálás végeztével."

A Beyond Gamingnek még egy Best-of-5 mérkőzése van hátra a Play-in szakaszból, amit ma délután kellene lejátszania a Hanwha Life Esportsszal a csoportkörbe való bejutáshoz. Mivel a BYG most felkészült középjátékos nélkül maradt, gyakorlatilag borítékolható a csapat kiesése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)