Hirdetés

Felfüggesztettek egy Hearthstone profit, miután kiderült, hogy elítélték egy szexuális zaklatásért

|

Orange karrierje derékba tört, de szerinte is megérdemli, amit kapott.

Hirdetés

A Blizzard kitiltotta Jon "Orange" Westberget a Hearthstone további kompetitív rendezvényeiről 2023. június elsejéig egy 2018-ban bekövetkezett incidens miatt. Az ügy kapcsán maga Orange is vallomást tett. A stúdió által kiszabott büntetést követően a játékos a Twitterén magyarázta a helyzetet. Azt nem ismételte el, hogy mi történt az adott estén, ám mivel az eset részletei elérhetőek egy publikus dokumentumban, így ezt nem is érezte fontosnak.

A svéd Lexbase-en valóban elérhető volt a vádirat, amiből kiderült, hogy miként molesztált egy meg nem nevezett nőt 2018-ban. Az abban írottak szerint mind Westberg, mind az ismerőse iszogattak az este (eleget ahhoz, hogy az incidens előtt mindkettejüknek hányniuk kelljen), majd amikor a nő elaludt Westberg engedély nélkül fogdosni kezdett. A hivatásos játékos elismerte, hogy belenyúlt a nő melltartójába, de azt tagadta, hogy a bugyijában turkált volna vagy, hogy ráfeküdt volna.

Hirdetés

A bíróság akkor nem tudott ítéletet hozni, mondván, hogy sem Westberg, sem a sértett nem tudott pontosan beszámolni az esetről, és nem találtak erőszakra utaló bizonyítékot. A vád ettől függetlenül fennmaradt, és 2019-ben megszületett az ítélet: mivel a nő semmivel sem jelezte, hogy vágyna a férfi közeledésére, Westberg megsértette szexuális integritását. A játékost egyébként később tudatmódosító szerekkel való visszaélés miatt is elítélték.

Westberg egy Tweetlongban azt írta, hogy nem vár bocsánatot, és vállalja a büntetését. A posztjában hozzátette, hogy akkoriban mentális problémákkal küzdött, és a drog, illetve a 2018-as ügy volt ennek csúcsa. A játékos a zaklatási eset után költözött haza a szüleihez, és keresett egy terapeutát, hogy rendbe tegye az életét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Orange nemcsak a professzionális Hearthstone-tól lép vissza, de egyelőre a tartalomgyártást is szünetelteti, mert van mit elintéznie maga körül. Az egy évig tartó tiltása után elvileg lehetősége lesz visszatérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)