Hirdetés

Forma-1-es ászokkal és magyar pilótákkal rendezik meg a virtuális Le Mans-i 24 órás versenyt

|

Max Verstappen és Juan Pablo Montoya is rajthoz áll a szombattól vasárnapig tartó szimulátoros viadalon.

Hirdetés

A Covid19 járvány kezdetén, amikor semmi esély nem volt sportesemények rendezésére, több autóverseny-sorozat, köztük a Forma-1 is virtuális futamokkal igyekezett lekötni a közönségét, ezek közül pedig jó néhány megmaradt most is, hogy a versenyekre sokszor már nézőközönség előtt kerülhet sor.

Így a Le Mans-i 24 órás verseny szervezői is életben tartották szimulátoros bajnokságukat, aminek aktuális szezonja a hétvégén éri el a csúcspontját.

Hirdetés

Az rFactor 2-ben megrendezett, a valódi eseményhez hasonlóan ténylegesen 24 órás futamon négy pilóta adja majd egymásnak a stafétát mind az ötven induló autó volánja mögött, a kétszáz fős mezőnyben pedig a szimulátoros fenegyerekek mellett a valódi versenypályán is bizonyító sztárokból is bőven akad majd. A legnagyobb hype minden bizonnyal a Forma-1 aktuális világbajnokát, Max Verstappent övezi majd, de az egyik rivális autóban feltűnik a 2000-es évek elején a sorozatban brillírozó Juan Pablo Montoya, rajthoz áll az IndyCar 2021-es bajnoka, Alex Palou, ahogy a hosszútávú versenyzés színe-java is képviselteti magát.

A futamon egyébként több magyar pilótának is szurkolhatunk, a Red Bull csapatát erősítő Kiss Norbert háromszoros kamion-Európa-bajnok mellett az F1 e-sport bajnoksághoz hasonlóan az Alpine képviseletében versenyez majd Sipos Patrik, ahogy Remenyik Balázs és Csincsik Marcell is a feltűnik hazánk színeiben a rajtrácson.

A két évvel ezelőtti verseny legérdekesebb pillanatait visszanézhetitek a lenti videóban, az idei futamot pedig követhetitek a YouTube-on és Twitchen is, magyar idő szerint 14 órakor esedékes a kezdés.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)