Hirdetés

A világ legjobbjai között van virtuális Forma 1-ben egy magyar e-sportoló

|

Bereznay Dániel még csak 19 éves, de már most az egyik legügyesebb e-versenyzőnek számít a szcénában.

Hirdetés

Néhány kivételtől eltekintve sajnos nincsen túl sok olyan játékos, aki tudásának köszönhetően nemzetközi szinten is képes lenne kis hazánkat képviselni. Persze azért akadnak kivételek, és a Formula-1 hivatalos virtuális bajnokságában is találni egy tehetséges magyar srácot.

Hirdetés

Friss interjút közölt az Index a 19 éves Bereznay Dániellel, aki már nagyon régóta foglalatoskodik autóversenyzős játékokkal, és egy ideje már professzionális szinten űzi a Codemasters F1-játékait. Mindössze 12 éves volt, amikor is sikerült megnyernie egy magyar bajnokságot, ráadásul 14 évesen már orosz és német ligákban is próbára tette tudását. Korábban a Mercedes is felfigyelt az eredményeire, aminek köszönhetően a tavalyi szezonban a vállalatot képviselve mérethette meg magát a Formula 1 Esports Series bajnokságban. A 2018-as szezonban sikerült is a második helyen végeznie.

Bereznay jelenleg az Alfa Romeo versenyzőjeként tevékenykedik, és saját állítása szerint heti 60-70 órát gyakorol, hogy formában maradjon, és nem is igazán játszik mással, nehogy kiessen a gyakorlatból. Véleménye szerint egyébként szépen fejlődik a Codemasters játéksorozata, ami egyre élethűbbé válik, így pedig folyamatosan közelebb kerül egy valódi szimulátor szintjéhez.

Ha még több részletet szeretnétek megtudni a fiatal versenyző karrierjéről, illetve a virtuális Forma-1 működéséről, akkor itt megtaláljátok a teljes interjút. Ti mennyire követitek figyelemmel a Formula 1 Esports Series alakulását?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)