Hirdetés

Egy Fortnite profi rasszista megszólalásai után elhagyta csapatát

|

Az egész azzal kezdődött, hogy két játékos vitázott a konzolos célzássegítő hasznáról.

Hirdetés

Issa "Issa" Rahim általában kontrollerrel játszik és így kihasználja a célzásrásegítő előnyeit. Néhány napja kirakott egy videót magáról, ahogy a rásegítés nélkül lövöldözik, meglehetősen szép eredménnyel. A videó alatt egy komolyabb vita alakult ki a célzásrásegítő mechanikai előnyeiről, amibe Bloodx is beszállt.

Hirdetés

Erik "Bloodx" Guttormsen, az E11 játékosa erősen kritizálta Issát a rásegítő használata miatt (függetlenül attól, hogy említett videóban direkt kikapcsolta) és komolyan kérdőre vonta Issa képességeit és helyét a profi közösségben. Issa később kitett egy képet, amin tisztán látható, hogy Bloodx egy rasszista jelzővel is illette őt.

Bloodx másnap azt állította, hogy Issa csak be akarja szennyezni a nevét, de ettől függetlenül kilépett az E11-ből, mondván "ne legyen negatív hatással senki másra, aki vele volt kapcsolatban".

"Keményen fogok harcolni azért, hogy visszaállítsam a jó híremet."

- tette hozzá. A kijelentése után két perccel az E11 is megerősítette, hogy azonnali hatállyal megváltak Bloodxtől. A játékos egyébként novemberben csatlakozott a csapathoz, azóta pedig csak egyszer szerepelt versenyben az E11 zászlaja alatt, és akkor is csak 40. helyet ért el egy szóló versenyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)