Hirdetés

Hivatalos egyetemi sportág lesz a Fortnite

|

A kosárlabda és az amerikai foci mellett akár ezt is választhatják a diákok.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban nagy hagyománya van annak, hogy főiskolai és egyetemi csapatok szervezett, komoly ligákban feszülnek egymásnak. A PlayVS nevű Los Angeles-i startup 2018 óta dolgozik azon, hogy a tanulók e-sportokat is választhassanak, és most egy nagyot sikerült előrelépniük.

Hirdetés

Az Epic Games-szel és az USA-ban az egyetemi és főiskolai sportok szabályzatait felügyelő NFHS szervezettel együttműködésben kialakítottak egy rendszert, melyben a játékosok fejenként 64 dollárral vásárolhatják be magukat a ligába, de a Fortnite-osokat támogatja az Epic, így számukra a jelentkezés ingyenes. A PlayVS kifejezett célja, hogy a játékok kiadóival és fejlesztőivel partnerségre lépjen, elkerülve, hogy nem hivatalos versenyeiket leállítsák. A cég saját rendszere kezeli a jelentkezéseket, a meccseken való részvételeket, valamint figyeli a statisztikákat és továbbítja azokat a játékosok, az edzők, a rajongók, valamint a toborzók felé.

Elvileg már több mint 13000 felsőoktatási intézmény jelezte érdeklődését, ők jelenleg várólistáról figyelnek. A Fortnite mellett más játékokban is lehet indulni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)