Hirdetés

Teljes katasztrófa volt az első nagy Fortnite bajnokság

|

A kiadó 100 milliót költ e-sportra a következő hónapokban, és mégis az elmúlt évek egyik legamatőrebb közvetítését hozták össze.

Hirdetés

Az Epic Games bejelentette, hogy nemcsak a casual játékosokat, hanem a hardcore e-sportolókat is szeretnék lenyűgözni, ezért elkülönítenek 100 millió dollárt, amit versenyekre fordítanak majd. Ezt indította volna útjára a Summer Skirmish Series a maga 250 ezer dolláros duo versenyével, de aztán nemcsak játékon belül, hanem az egész bajnokság fölött megjelentek a viharfellegek.

Hirdetés

A versenyre meghívásos alapon kerültek be streamerek, profi játékosok, az Showdown mód legjobbjai, és valami fura okból a Fortnite subreddit moderátorai, ebből adódóan pedig sok olyan játékos kimaradt, akinek ott lett volna a helye. Így utólag talán nem bánják annyira, hiszen a versenyzők folyamatos technikai gondokkal küzdöttek, a lag miatt néha játszhatatlan volt az egész, ami miatt a tervezett 10-ből végül csak 4 meccset közvetítettek élőben.

Mivel mindenki otthonról játszott, a rendezők nem tudták központi helyről irányítani a közvetítést, a streamek között kellett kapcsolgatniuk, ami már önmagában is embert próbáló feladat, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor bármi megjelenhet a képernyőn. Például egy táblázat a meghívottak listájával.

Az akció követhetetlen volt, amiatt a kommentátorok is zagyvaságokat beszéltek végig. Mondjuk ember legyen a talpán aki egy ilyen végjátékot átlát: az utolsó körben általában már csak 10-15 játékos van, de mivel most komoly pénzek forogtak kockán és a győzelem nyomott igazán sokat a latba, mindenki nagyon passzívan játszott, folyamatosan csak campelt, kerülte az akciót, így a végjátékban még 30-50 ember volt életben, akik aztán a lag miatt nem is nagyon tudtak mit kezdeni egymással.

Remélhetőleg az Epic alaposan átgondolja a struktúrát, kijavítják a technikai problémákat és felkészítik a kommentátorokat, mert jelen formájában ez az egyik legszerencsétlenebb e-sport versenysorozat, amit csak látni lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)