Hirdetés

H1Z1 - bezárja kapuit a profi liga

|

Az alacsony nézettségi számok mellett az is segített az elhatározásban, hogy a csapatokat sem tudják már kifizetni.

Hirdetés

A szebb napokat is látott H1Z1 fejlesztői sajnos kénytelenek lesznek belátni, hogy a játék nem tud vetekedni a nagyokkal.

Hirdetés

Az ESPN értesülései szerint a H1Z1 profi esport ligája heteken belül teljesen megszűnhet. Az első számú ok a rendkívül alacsony nézőszám, ami szinte automatikusan vonzza magával, hogy a résztvevő csapatokat sem tudja már egy ideje kifizetni a liga. Többek között a Cloud9, Team SoloMid és Echo Fox is sokadjára maradt kifizetetlenül, annak ellenére, hogy a mai napig aktív csapattal bírnak a bajnokságban.

A ligáért felelős Twin Galaxies igazgatója, Jace Hall nemrég egy levélben tájékoztatta a csapatokat a helyzetről:

Nehéz szívvel kellett tudatnom a csapatokkal, hogy a bajnokság második szakaszát véglegesen el kellett törölni, a második szezon pedig a jelenlegi állás szerint egyáltalán nem kerül megrendezésre.

Hall elmondása szerint jelenleg is azon dolgoznak, hogy visszamenőleg ki tudják fizetni a csapatok díjazásait, ami nagyjából 3 millió dolláros tartozást jelent. Ebből kifolyólag több csapatnak is saját zsebből kellett megoldania a liga pénzügyi elmaradásait az elmúlt időszakban.

Nagyon úgy fest, hogy a battle royale műfaj egyik legelső képviselője, a H1Z1 a végéhez közeledik, professzionális szinten mindenképp. Ti játszottatok a Daybreak játékával?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)