Hirdetés

Hajdú B. Istvánnal és hálószaggató gólokkal hangolódtunk a V4 Future Sports Festival FIFA versenyére

|

Az Allee-ban az egyik legjobb hazai kommentátor elemezte, ahogy lelkes gamerek próbáltak legyőzni egy profi FIFA-játékost.

Hirdetés

Vasárnap elindul a V4 Future Sports Festival, aminek az első napjain a Counter-Strike-é lesz a főszerep. Viszont a 2020-as kihagyás után visszatérő rendezvényen nemcsak a Valve FPS-ében, hanem a FIFA 22-ben is összemérik tudásukat a meghívott párosok. Utóbbit a szervezők egyáltalán nem szeretnék elhanyagolni, ezért egy hangulatos bemelegítő eseményt is szerveztek csütörtök délutánra az Allee bevásárlóközpontba.

Hirdetés

Ahogy a HUNESZ elnöke, Bíró Balázs elmondta nekünk a helyszínen, eredetileg egy nyílt versenyt szerettek volna rendezni FIFA-ban is, viszont külső tényezők miatt meghívásos formátumra kellett váltaniuk. De úgy tűnik, így is sikerült egy szórakoztató formátumot kitalálniuk, ugyanis a 2v2-es meccseken összecsapó duókat egy-egy igazolt profi játékos, illetve egy-egy, a FIFA-val foglalkozó streamer vagy influencer alkotja, akik a játék beható ismerete mellett szórakoztató kommentárjukról ismertek leggyakrabban.

Ez a kettősség köszönt vissza az Allee-ban megrendezett eseményen is, ahol a helyszínre kilátogatóknak a magyar csapat egyik játékosát, a közel ötvenezer Twitch-követővel rendelkező molnargabót volt alkalmuk kihívni egy-egy mérkőzésre. A PlayStation 5-ön játszott összecsapásokat pedig a hazai futballélet egyik legismertebb kommentátora, a FIFA egykor volt magyar szinkronjának egyik hangja, Hajdú B. István ismertette a közönséggel.

A délutáni órán a konzolok körül összeverődött érdeklődők száma igazolni látszik, hogy a FIFA 22 iránti érdeklődés tényleg komoly a focit és a gaminget is kedvelő fiatalok között, a nézőközönség arcára pedig rendre mosolyt csalt Hajdú B. könnyed, kedélyes kommentárja. A rutinos műsorvezetőnek a képernyőn látható események ismertetése mellett belefért egy-egy vicc arról, hogy a Manchester United edzői posztját akár át is vehetné az egyik játékos, vagy az, hogy igazi drámaként kezelje, amikor molnargabo egyik kihívója egy olyan góllal kapott ki a hosszabbításban, ami előtt majdnem teljes terjedelmében kiment a labda.

Emellett azonban a nézők is - a Szoboszlai Dominik-féle DomiNation eSports FIFA divíziójának vezetőjeként is dolgozó Molnár Gábort kihívó játékosok pedig főleg - megtapasztalhatták, hogy komoly képességekkel rendelkező játékosok lesznek a duók kevésbé profi tagjai is. Így minden bizonnyal a november 22. és 24. között megrendezésre kerülő V4 Future Sports Festival FIFA 22 versenye a szórakoztató focis jelenetek mellett komoly összecsapásokat is hoz majd.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)