Hirdetés

Ezek a hazai sportszervezetek indítottak már e-sport szakosztályt

|

Egyre többen figyelnek fel itthon az e-sport jelenségre, ami nem hagyja hidegen a profi sportszervezetek vezetőit sem. Összeszedtük az eddig bejelentett legnagyobb e-sport szakosztályokat.

Hirdetés

A korszakos "sport-e az e-sport" vita talán sosem kap valódi választ, de a helyzet az, hogy mára ez lényegtelenné is vált, legalábbis hazánkban. Egyre több történelmi sportszervezet veszi komolyan az e-sportot, és ennek fényes példája a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia, ami január végi megnyitója óta várja a friss tehetségeket.

Hirdetés

Budapesti Honvéd Sportegyesület

A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia létrejötte a Budapesti Honvéd Sportegyesület és a Lenovo Legion közös munkájának köszönhető. A cél az volt, hogy a jövő e-sportolóinak teremtsenek egy környezetet, ami tökéletes lehet gyakorlásra, új csapatok összekovácsolására, és a valódi tehetségek kinevelésére. Utóbbi már csak azért is fontos, mert a Honvéd nem csak gyakorlóteremként szolgál: a történelmi sportegyesületnek saját e-sport csapata is lesz, ahová csak a legjobbakat hívják meg. A Honvéd arénáiba bárki bemehet gyakorolni, és aki teljesít az edzők előtt, az esélyt kap arra, hogy a jól ismert mezt viselve jelenhessen meg a legnagyobb játékversenyeken. A Lenovo és a Honvéd Sportegyesület kimondott célja volt, hogy a hibátlan környezet mellett egy jövőképet is nyújtson a játékosoknak. Meg kell dolgozni a sikerért, de aki komolyan odateszi magát, az egy szép karrier kezdetét találhatja meg az aréna billentyűzetei mögött.

MTK 

Az MTK is azok közé a magyar csapatok közé tartozik, amelyik aktívan támogatja a jövő e-sportolóinak karrierjét, sőt. Az egyik legrégebbi csapatnak köszönhetjük az ország első ilyen jellegű szakosztályát, legalábbis a hivatalos sportegyesületek körében. Tavaly szeptemberben alapították meg főleg a FIFA-ra koncentráló csapatukat, és aktívan dolgoznak azért, hogy egy minden jövőbeli versenyzőnek megfelelő rendszert építsenek ki. A cél itt is a jövő játékosainak kinevelése és a tehetségek gondozása, nem csak az EA sportjátékában. A későbbiekben több címmel is bővítik majd a repertoárt, és ha minden a terveik szerint alakul, akkor az Új Hidegkuti Nándor Stadion fog helyt adni saját versenyeiknek.

DVTK

A Diósgyőri VTK sem akart kimaradni a buliból, így a piros fehér csapat is felállította saját e-sport szakosztályát, amit ők e-szakosztályként emlegetnek. Céljuk nekik is, hogy kiváló felszereléssel és háttértámogatással segítsék a jövő e-atlétáit és a sportjátékok szerelmeseit. Első körben ők is a FIFA-val nyitottak, de terveznek bővítést Telegdy Zoltán (közel 20 éve szervezi a miskolci videojátékos közösségeket) vezetésével. Idővel szeretnének csapatot FIFA-ban, kosaras és jégkorongos játékokban.

DEAC

A Debreceni Egyetemi Atlétikai Club indította el az eddigi talán legnagyobb e-sport programot DEAC-Hackers néven. A Debreceni Tudományegyetem sportegyesülete 11 játékkal foglalkozik: League of Legends, Clash of Clans, Clash Royale, StarCraft II, CS:GO. DOTA 2, Hearthstone, PUBG, Overwatch, Rainbow Six: Siege, FIFA. Minden játékban külön szakértő segíti az edzést, aktívan dolgoznak a csapatépítésen. A DEAC több korosztályban is indít csapatokat, és online is lehet hozzájuk jelentkezni, akár középiskolásként is.

UTE

Természetesen az Újpesti Torna Egylet sem maradhatott ki az e-sport lázból, akiket egyébként maguk, az újpesti fiatalok keresték fel egy ilyen ötlettel. Őze István, az UTE klubigazgatója és Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere készséggel álltak a srácok szolgálatára, akik ma már lila-fehér mezben versengenek a FIFA ranglétrán. Az UTE, a többiekhez hasonlóan szintén a virtuális labdarúgással nyitották az e-sport szakosztályukat, de ők is nyitottak a terjeszkedésre.

Egyelőre jól látszik, hogy a profi sportszervezeteket leginkább a sportjátékok foglalkoztatják, de ez se nem túl meglepő, se nem probléma. Hazánkban mindig is volt helye a FIFA e-sportnak, már a WCG-s idők óta. Később több játékban, több versennyel és több csapattal fognak bővülni. Ezek még csak az első lépések, melyeket nagyobbak követnek majd. Már csak az a kérdés, hogy ti versenybe szálltok-e?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)