Hirdetés

Bojkott indult a hongkongi tüntetőket támogató Hearthstone játékos kitiltása miatt

|

Tegnap röppent fel a hír, miszerint Chung "Blitzchung" Ng Waij egy e-sport eseményen kiállt a hongkongi tüntetők mellett, és ezért kitiltották őt a további versenyekből.

Hirdetés

Kemény botrány lett abból, hogy Chung "Blitzchung" Ng Waij egy Hearthstone Grandmasters verseny adásában, egy maszkban támogatta a hónapok óta zajló hongkongi tüntetést. A Blizzard erre kizárta a további versenyekből, és megvonta tőle minden nyereménypénzét, mivel a politikai állásfoglalás eleve nem helyénvaló ebben a környezetben szerintük, és állításuk szerint a versenyszabályzat is egyértelművé teszi, hogy a játékosok nem tehetnek semmi olyat, amivel rontják a cég hírnevét. Ez persze a játékostábort nem nyugtatta meg...

Hirdetés

Rengeteg poszt ömlik Twitteren és Redditen az ügy kapcsán, főképp a kiadót elítélő hangok. Mindemellett a Blizzard székház előtti szobor talpán olvasható 8 céges kinyilatkoztatást tartalmazó feliratból valakik (feltehetőleg ott dolgozók) letakartak kettőt: a "gondolj az egész világra" és "minden hang számít" eszméje megbukott a gyakorlatban. A közhangulat is hasonlóan vélekedik, mutatunk pár példát:

Blizzard unveils new logo from r/Blizzard

#LiberateHongKong from r/Blizzard

Oof. from r/Blizzard

Egy oregoni szenátor, Ron Wyden a következőt nyilatkozta:

"A Blizzard megmutatta, hogy hajlandó megalázni saját magát, hogy ezzel kedvezzen a kínai kommunista pártnak. Egyetlen amerikai cégnek sem szabadna elhallgattatnia egy szabadságért kiáltó hangot, hogy azzal pénzt keressen."

Hasonló gondolatokat ismételt Marco Rubio, a floridai szenátor is Twitter profilján. Ti mit szóltok ehhez az egész ügyhöz?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)