Hirdetés

Hét profi CS:GO-játékos egyéves eltiltást kapott fogadások miatt

|

A nyomozás alapján volt közöttük olyan, aki a saját CS:GO meccseire fogadott.

Hirdetés

Sajnos az e-sportok esetében is előfordult már, hogy bizonyos játékosok szándékosan elvesztették a meccsüket, hogy aztán később ezen nyerészkedjenek. Ez nyilván nem szép dolog, ráadásul nemcsak az adott profi karrierjén, hanem esetlegesen egy egész szcénán is csúnya nyomot hagyhat, de szerencsére elég gyakori, hogy elkapják a szabályszegőket, akiknek aztán általában elég komoly büntetéssel kell szembenézniük.

Nemrég újból hasonló eset történt, ugyanis nemrég kiderült, hogy az ESEA által szervezett Mountain Dew League (MDL) esetében több alkalommal is meg lett sértve az Esports Integrity Comission antikorrupciós szabályzata. A nyomozása után összesen hét játékos lett szankcionálva, akik így 12 hónapig nem játszhatnak az ESIC-tagok által rendezett tornákon, így például az ESL és a DreamHack versenyein sem.

Hirdetés

Az ügy kapcsán kiadott közlemény szerint a kitiltott játékosok fogadásokat kötöttek MDL-meccsekre, ami elég problémás, tekintve, hogy mind az MDL Australia résztvevői. Ráadásul olyan is akad az elkövetők között, aki a saját meccseire fogadott. Az ESIC szerint a profikon kívül mások is részt vettek a problémás sportfogadásban, és még az is előfordult, hogy valaki pont ugyanolyan fogadásokat kötött, mint a szabályszegő játékosok.

Sajnos az ESIC szankciója nem terjed ki az összes CS:GO-bajnokságra, de a szervezet más szervezőktől is azt kérte, hogy tartsák tiszteletben a tiltásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)