Hirdetés

Megalakult a HUNESZ, avagy a Magyar E-sport Szövetség

|

A videojátékipar kiemelt hazai szereplőinek összefogásával létrejött szövetség céljai között szerepel egy bajnokság elindítása is.

Hirdetés

Mint azt ti is tapasztalhattátok, az elmúlt egy-két évben, ahogy a világon mindenhol, úgy Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet kapott az e-sport. Eljött az idő, hogy egy fokozattal feljebb lépjünk, és pár éven belül mi is a világ elitjébe tartozzunk.

Hirdetés

Részben ezen céllal a napokban megkezdte munkáját a Magyar E-sport Szövetség, avagy a HUNESZ, melynek tagjai között szerepel az Egymillióan a magyar e-sportért Egyesület, a PlayIT Show szervezői, a Magyar E-sport Akadémia, az Esport1.hu, valamint a GameStar is. Célja az oktatás, a rendezvényszervezés, a társadalmi közvetítés és az érdekképviselet, valamint a nemzetközi kapcsolatok kiépítése, melyen keresztül Magyarország becsatlakozhat a nemzetközi vérkeringésbe, a legjobb magyar e-sportolók világversenyeken indulhatnak. 

Hamarosan a HUNESZ munkájának eredményeképpen megszületik a Magyar E-sport Etikai Kódex, valamint elindulhat az első hazai, rendszeres e-sport bajnokság, a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MNEB) a Red Bull és a Magyar Telekom támogatásával, illetve az ESL, mint szakmai partner közreműködésével. A fejleményekről tájékoztatni fogunk benneteket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)