Hirdetés

Csalás miatt utólag kizárták az IEM Katowice egyik legjobb PUBG csapatát

|

Az egyik játékos kihasznált egy bugot, amivel átlátott a falakon, ezt pedig a szervezők nem nézték jó szemmel.

Hirdetés

Bár a legnagyobb hírverést egyértelműen a CS:GO és a StarCraft 2 kapták Katowicében, a világ legjobb PUBG csapatai is ott voltak, hogy bizonyítsanak a nagyközönség előtt. Akkor úgy tűnt, a versenyen minden szabályos volt, az ESL azonban utólag komolyan megbüntetett egy csapatot.

Hirdetés

Az OpTic Gaming (akik egyébként második helyen zárták a versenyt) egyik tagja, Ian "Bahawaka" Crowe ugyanis kihasznált egy bugot, amivel át tudott nézni egy falon. A trükk így nézett ki élő adásban:

Az adott meccsben nem profitáltak belőle semmit, az ESL szabályzata azonban kimondja, hogy szigorúan tilos olyan szögbe forgatni a kamerát, hogy az átbugoljon a textúrán. A szabályzat megsértése súlyos következményekkel jár, már az első alkalommal kizárást von maga után.

Bahawaka azzal védekezett, hogy ő csak fülelni akart, a stadionban ugyanis hatalmas volt a zaj, ezért a lehető legközelebb akart kerülni a szóban forgó sarokhoz. A Team Liquid egyik játékosa azonban rávilágított, hogy a bugot csak úgy lehet előidézni, ha az ember elrakja hozzá a fegyverét. És láss csodát, Bahawaka éppen ezt tette.

Az OpTicot emiatt kizárták a meccsből, így visszacsúsztak a 2.-ról 5. helyre, amivel 12 ezer dollárt buktak. Valószínűleg nem simogatták meg a buksiját a csapattársak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)