Hirdetés

Nem lesz League of Legends a következő Intel Extreme Masters versenyen

|

Nem teljesen keserű a hír, hiszen ezzel együtt a Riot bejelentette, hogy egy új nemzetközi versenyt is beindít.

Hirdetés

Már 2011 óta minden évben részese a League of Legends az IEM versenyeinek. Ez volt az utolsó olyan nagyobb liga, amit nem (legalábbis nem teljesen) a Riot szervezett. Most ennek is vége.

Az IEM szervezői egy nyílt levélben magyarázták el, hogy a fő indok az időpontok leszervezése. Az LCS játékosok beosztása egyre sűrűbb, így áldozatokat kellett hozni:

"A 2017-es eseményeink nem olyan időszakban zajlanak majd, amikor az LCS csapatok szabadok lennének. A Riottal történő megbeszélések alatt az is nyilvánvalóvá vált, hogy a stúdió nem fogja szünetelni a ligát Katowice miatt. Ez azt jelenti, hogy 2011 óta először a LoL nem lesz jelen az IEM színpadán."

A levélben ugyan azt írták a szervezők, hogy nincs kizárva a visszatérés, de egyre valószínűtlenebb, főleg mivel a Riot egy harmadik nemzetközi kupát is (a Mid-Season Invitational és a World Championship mellett) tervez, ami még inkább besűríti majd a játékosok naptárjait.

Szerény véleményem szerint nem veszítünk olyan nagyot az IEM League versenyek végével. Az elmúlt években a fura szabályoknak, és a BO3 egyágas rendszernek köszönhetően egy teljesen komolytalan verseny lett belőle. Az Intel Extreme Masters szervezői más játékokkal remek munkát végeznek, így nem is lesz baj, ha inkább azokra fogják fordítani a figyelmüket a jövőben. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)