Hirdetés

Ignition Series néven indul a Valorant e-sport liga

|

A Riot Games nem vacakol, pár héttel a Valorant megjelenés után megteszik az első lépést az e-sport irányba.

Hirdetés

A Valorantról már az első pillanatban sütött, hogy gondosan megalkotott mechanikái és dizájnja azt a célt szolgálja, hogy egy napon olyan e-sport játékok között emlegessék, mint a CS:GO, a Rainbow Six: Siege vagy az Overwatch. A Riot Games nem is halogatta sokáig, hogy beindítson egy bajnokságot a játékhoz, így be is jelentette a G2 Esports Valorant Invitationalt és a Rage Valorant Japan Invitationalt.

Hirdetés

A G2 Invitational Európa, a Közel-Kelet és Afrika csapatai közül választja ki a legjobb nyolcat, akik megmérkőzhetnek a 15 ezer eurós fődíjért. A csapatok nem szponzorok, hanem régiók szerint lesznek szétbontva, ahogy azt korábban az Overwatch League esetében is láthattuk, viszont egy furcsa újdonság, hogy a csapatkapitányok csak a bajnokság kezdete előtti napon tudják meg, hogy mely játékosok tartoznak majd alájuk. A G2 szerint ezzel az alkalmazkodókészséget, a kommunikációt és a csapatmunkát egyszerre szeretnék tesztelni és végül díjazni. 

A Rage Valorant Japan Invitational esetében jóval csekélyebb, 4127 eurós díjazásról beszélünk, és az egész esemény felépítése is sokkal hagyományosabb lesz. Olyan világklasszis csapatokat találunk a meghívottak között, mint DetonatioN Gaming és a Jupiter, de a résztvevők teljes listájára még egy kicsit várnunk kell. 

Mindkét esemény június 19-én kezdődik, tehát aki épp nem a The Last of Us Part II-t pörgeti, az bekapcsolódhat a közvetítésekbe. Az Észak-Amerikát érintő eseményekről egyelőre még nem rántotta le a leplet a Riot Games, de azt már tudjuk, hogy június 26. és 28. között várhatjuk a mókát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)