Hirdetés

Így bánnak valójában a női játékosokkal az online játékokban

|

"A legnehezebb része ezeknek a játékoknak nem a játékmenet" - hangzott el egy kutatás eredményének feldolgozásában.

Hirdetés

A Women in Games Argentina szervezet előkészített egy kutatást, hogy kiderítsék, hogyan is bánnak a női résztvevőkkel férfitársaik egy többszereplős online játékban. A kutatás eredményeiről és folyamatáról KristaByte készített egy TikTok videót.

A formátum egyszerű: meghívtak három professzionális Valorant játékos férfit, akiket megkértek, hogy a meccs közepén kapcsolják be a mikrofonjaikat egy hangtorzítóval együtt. A program így női hangot kölcsönzött nekik, ami érdekes és szomorú eredményhez vezetett. Amint a csapattársak meghallották, hogy "lányokkal" játszanak, nagyot változott a hangulat. Hiába voltak a résztvevők profi Valorant-lövészek, folyamatosan kapták a savat a többiektől.

Hirdetés

Özönlöttek a szexista megjegyzések, és voltak, akik egyenesen megtagadták, hogy együtt játsszanak a "csajokkal". Az első körben a csapat eredménye 15:2, de a másodikban (miután bekapcsolódtak a mikrofonok) már 16 halál jött össze.

Az egyik résztvevő, Alfredo véleménye szerint a csapattársak viselkedése teljesen elvette a kedvét a játéktól.

"Nem akarnám ezt többet csinálni. El se tudom képzelni, hogy milyen lehet ezzel megbirkózni minden egyes nap."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Krista véleménye a következő volt a kísérlet eredménye kapcsán:

"Sajnos a legtöbb nőnek ezzel kell szembenéznie, ha el akar indítani egy karriert vagy egy hobbit az e-sport játékok világában. A nők azért nem érzik lehetségesnek ezt a karriert, mert így bánnak velük."

Nektek vannak tapasztalataitok a téma kapcsán?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)