Hirdetés

Így tud a koronavírus alaposan keresztbe tenni egy e-sport szcénának

|

Habár nem tűnhet nagy dolognak, a kompetitív FIFA megállása komoly problémákhoz vezetett.

Hirdetés

A koronavírus a hagyományos sportok mellett az e-sportokon is elég csúnya nyomot hagyott, és többek között a profi FIFA szcéna is megérezte a járvány negatív hatásait. Az EA ugyanis törölte a tervezett eseményeket, ennek pedig a rajongók mellett a játékosok sem nagyon örülnek.

Hirdetés

Egy 17 éves profi FIFA-játékos, Donovan "Tekkz" Hunt nemrég arról mesélt a Eurogamernek, hogy milyen hatással van a profi szcénára a koronavírus miatti leállás. Amellett, hogy nem találkozhatnak egymással a versenyzők, még pénzügyi téren is komoly csapást jelent ez az egész számukra, hiszen rendezvények nélkül bizony nincs nyeremény sem, ebből pedig egyenesen következik, hogy komoly bevételtől esnek el ezek a fiatalok. Ráadásul nincs is mindenki olyan szerencsés helyzetben, mint Hunt, aki több mint 350 ezer dollárt gyűjtött már össze a tornák során. Sok játékos kevesebb bevételhez jut a profi mérkőzések után, így ők értelemszerűen jobban megérzik a járvány miatti helyzetet. Luke Craft például a FIFA 20-as szezon elején kilépett a csapatától, és véleménye szerint jelenleg esélytelen, hogy újat találjon.

Egyébként a FIFA szcénában alapjáraton is elég komoly pénzügyi kihívásokkal kell szembenézniük a játékosoknak. Már csak ahhoz egy kisebb vagyont kell elkölteni, hogy ütőképes csapatot tudjunk összeállítani, és természetesen még akkor sincs garantálva pénznyeremény, ha valaki a legjobb focistákkal lép a virtuális pályára. Mindent összevetve tehát érthető, hogy sok profin óriási a nyomás versenyzés közben.

Az sem segít a helyzeten, hogy a komoly bevételei mellett az Electronic Arts nem kínál túl nagy nyereményalapokat az egyes bajnokságokon, legalábbis a többi népszerű játék tornáihoz képest. A jelenlegi helyzetre való tekintettel esetleg jó döntés lehetne online folytatni a szezont, de nagyon úgy tűnik, hogy a vállalat nem igazán vevő erre.

Ti mennyire követitek figyelemmel a profi FIFA szcéna eseményeit?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)