Hirdetés

Halálos fenyegetés és késések miatt vágták ki az Immortals egyik legjobb játékosát

|

Vito Giuseppe kalandos heteket tudhat maga mögött, amit főleg magának köszönhet. A temperamentumos játékos átlépte a határt, és nem hagyott más választást a vezetőségnek.

Hirdetés

Az Immortals egyik legnépszerűbb Counter-Strike: Global Offensive játékosa, Vito "KNg" Giuseppe kikerült a csapatból. Nem egyetlen kihágása vezetett idáig: az egész még szeptember 10-én indult, amikor Kng és két társa, Henrique "HEN1" Teles és Lucas Teles elkéstek a Dreamhack Montreal CS:GO döntőjéről.

Hirdetés

A srácok így elvesztették az első kört (a döntő egy BO3 meccs volt) és így ki is kaptak ellenfelüktől. Ezzel még nem vágták ki őket, de egy havi bérüket megvonták, és a második helyezésért járó pénzjutalomból sem kaphattak semmit. Elsőre ez kicsit kemény büntetés lehet, de a három említett játékos ugyan azon a napon az elődöntőkről is késett, amit a CLG nagyon nem vett jó néven, tekintve, hogy a késés ellenére is kikaptak az Immortalstól. 

Giuseppe a Facebook oldalán azt nyilatkozta, hogy kimerültség miatt késtek el. Egyszerűen átaludták az ébresztőiket, és ezért maradtak le az első körről. A CLG edzője, Steve "Ryu" Rattacasa ugyanakkor megvolt győződve róla, hogy ez azért történt mert a srácok átpartizták az éjszakát, ezt pedig Twitteren ki is írta. A CLG egyik játékosa, FNS is azt írta, hogy "a legrosszabb, hogy három másnapos játékos ellen kaptunk ki".

Az igazi dráma itt kezdődött, amikor FNS posztjára Giuseppe azt reagálta, hogy "bizonyítsd be vagy kinyírlak". A helyzeten az se segített sokat, hogy Kng nem kért elnézést az üzenetért, és egyes hírek szerint le is kellett fogni a játékost, aki aznap a hotelben FNS-t kereste fel-alá. FNS később kiírta, hogy nem mert lemenni a verseny utáni partira.

Az Immortals vezetősége mindezt nem vette könnyedén. Noah Whinston, a csapat elnöke kijelentette, hogy lesznek következmények, és később elárulta, hogy a történtek után azonnal ki akarta vágni Kng-t, de a csapattársai meggyőzték, hogy adjon neki még egy esélyt. Ez meg is történt: Noah tartani akart egy megbeszélést a játékossal, hogy megpróbálják szóban, békésen megoldani a helyzetet. Ez nem jött össze, mivel Kng el sem ment a találkozóra. Azonnal felfüggesztés következett.

A csapatnak másnap volt egy fontos meccse, amivel az EPICENTER 2017-es versenyre kvalifikálhatták magukat. Giuseppe ezen elvileg nem vehetett részt, de miután a csapat elveszítette az első kört a Tales testvérek azt mondták neki, hogy meggyőzték a menedzsert, és Kng mehet játszani. Természetesen erről szó sem volt, és Whinston még aznap Twitteren megírta, hogy Kngnek nem volt engedélye játszani. Giuseppe kapott is egy telefonhívást, melynek végén ki lett rakva a csapatból.

Az Immortals másik két díszpintye, a Tales testvérek jelenleg felfüggesztés alatt állnak. A srácok vagy bizonyítják, hogy tudnak a szabályok szerint játszani, vagy ők is repülnek. Ha egy másik szervezet kivásárolja őket, és Guiseppét is felveszik, akkor az a szervezet vehet majd részt a jövő évi EPICENTER versenyen, mivel a részvétel joga a játékosoké, nem a helyt megnyert csapaté. Az Immortals vezetősége azt nyilatkozta, hogy ezzel együtt tudnak élni, amennyiben ez segít kimosni a szervezetet ebből a drámából. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)