Hirdetés

Közös e-sport tornát rendez az Intel és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság

|

A félmillió dolláros összdíjazású bajnokság közvetlenül a 2020-as nyári olimpiai játékok előtt lesz lebonyolítva.

Hirdetés

Az e-sportok térnyerése miatt már az is szóba került, hogy esetleg olimpiai sportág lesz valamelyik videojátékból, habár valószínűleg nem az összes műfaj alkalmas erre. Azonban jövőre megrendezésre kerül egy olyan buli, amely kicsit közelebb hozhatja egymáshoz a kompetitív videojátékozást és a népszerű sporteseményt.

Hirdetés

Az Intel és a Nemzetközi Olimpia Bizottság közösen jelentették be az Intel World Open nevű e-sport bajnokságot, ami a jövőre megrendezésre kerülő nyári olimpiát fogja felvezetni. Az eseményen két játék, a Rocket League és a Street Fighter V kap helyet, és mindkét játék esetében 250 ezer dollár lesz a nyereményalap, tehát egy félmilliós összedíjazású mókáról van szó. A döntőket a tokiói Zepp DiverCity koncertteremben fogják megrendezni július 22. és 24. között, és a zárónapon, vagyis 24-én már el is rajtolnak a 2020-as nyári játékok.

Az Intel World Open már csak azért is különleges, mert könnyen lehet, hogy ez egy hosszú folyamat kezdete, amelynek a végén az e-sportok is elfoglalhatják helyüket az olimpiákon. Ilyen szempontból tehát elég fontos lépés ez, és kíváncsian várjuk, mi sül ki a dologból.

Szerintetek van helyük az e-sportoknak a nyári vagy téli olimpiákon?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)