Hirdetés

Interjú a bajnokok sarokkövével: a Lenovo Legion League of Legends edzőjét kérdeztük a csapat helyzetéről

|

A Lenovo Legion Honvéd csapata letarolta a versenytársakat. Három verseny és három győzelem után feltettünk pár kérdést a srácok edzőjének, Jakab "Att" Attilának.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban komoly League of Legends versenyek pörögtek itthon, a Lenovo Legion Honvéd játékosai pedig mindegyiken jelen voltak. Ha pedig már úgyis arra jártak, akkor nem szerénykedtek, három kupát el is hoztak, miután köröket vertek ellenfeleikre.

Túlzás nélkül állítható tehát, hogy a srácoknak nagyon sikeres hónapjaik voltak, de ahogy azt sejteni lehetett, már most is új kihívásokra készülnek. Erről, és természetesen még sok sok minden másról kérdeztük Jakab "Att" Attilát, a csapat menedzserét.

Hirdetés

GameStar: Elhoztatok három kupát zsinórban. Hogy érzi most magát a csapat?

Jakab "Att" Attila: A LAN-os versenyek mindig is nagyszerű élmények és éppen ezért ezek általában remek hangulatban telnek, főleg, hogy a verseny után le tudunk ülni egy asztalhoz és

átbeszélni a dolgokat, lazítani egy kicsit. Azt hiszem önbizalomtól telve nézünk elébe a következő időszaknak és én úgy látom, minden játékosunk remekül érzi magát, hogy a Lenovo Legion Honvéd színeiben játszhat. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen kiváló játékosokkal foglalkozhatok és hogy sikerült őket egy csapatba kovácsolni.

GS: Volt olyan csapat a felhozatalban, aki igazán megizzasztott benneteket?

J.A.: Mindig van egy két nevesebb csapat pl. az Afterglow, akik meg tudnak minket izzasztani és általában erős Line-up-al neveznek, illetve időről időre olyan csapatok is megjelennek ezeken a versenyeken, akikről még nem hallottunk mégis színvonalas játékot nyújtanak. Ennek ellenére és hála a nagyszerű játékosainknak, viszonylag sima győzelmeket arattunk. Természetesen ehhez hozzá tartozik, hogy mindig a Magyarországon elérhető legjobb játékosokat próbáljuk leigazolni és különös figyelmet fordítunk arra, hogy jól érezzék magukat a Lenovo Legion Honvéd csapatában és ennek hírét is vigyék.

GS: Mennyire fekszik nektek a jelenlegi meta? Volt mostanában olyan taktika, aminek elsajátításával meg kellett küzdenetek?

J.A.: A három verseny idejét tekintve többször is változott a meta, ha alapjaiban meg is maradt, mindig voltak apró változások, aminek köszönhetően pl. egy-egy hős prioritást élvezett a kiválasztás és a csapat kompozíció létrehozása során. A kérdés vélemény szerint mindig inkább az, hogy mennyire gyorsan tudnak a játékosaink alkalmazkodni az új métához. Természetesen ehhez az kell ,hogy sok külföldi ligában lejátszott meccset elemezzünk. Ehhez a legjobb választás talán a Kínai (LPL) és a Koreai (LCK) ligák. Ezekben a régiókban hatalmas a verseny és mindig nagyon gyorsan megtalálják az adott patch-en működő hősöket és taktikákat. Ha jó eredményeket szeretnénk elérni akkor a csapattal ezeket kell elsajátítanunk és a játékosoknak adoptálni, saját stílusukra szabni úgy, hogy ez az idézők szurdokában is működőképes legyen.

GS: Mennyi gyakorlást tudtatok beszorítani a versenyek és a nyaralások közé?

J.A.: Sajnos ez az időszak mindenkinek inkább a pihenésről és a nyaralásról szól. Ilyenkor scrim-eket (Gyakorlómeccsek) is rendkívül nehéz találni és mindenki inkább a saját időbeosztása szerint gyakorol SoloQ-ban. Viszont mindenki tudja, hogy az őszi szezon új kihívásokkal érkezik ezért szeretnénk nyár végén rögtön belevágni a sűrűjébe és elkezdeni az érdemi gyakorlást minél előbb.

GS: Úgy tűnik, hogy az itthoni csapatoknak kihívást jelent egyben maradni. Nálatok hogy bírják a srácok? Sok a csere vagy kitartotok egymás mellett?

J.A.: Igen ez egy elég nagy probléma és a helyzet jelenleg is úgy néz ki, hogy azok a magyar lol-osok akik elég jók és magas ELO-ra jutnak fel, simán kaphatnak egész jól fizető ajánlatokat at ún. ERL (European Regional League) ligákban szereplő csapatoktól. Természetesen ezek nagyon vonzóak és magában hordozzák az esélyét, hogy az adott játékos akár ennél is tovább juthat pl. az EU Masters-re ami már egy komoly versenynek számít, tényleg jó playerekkel. Viszont azokban az időszakokban amikor nincs aktív ERL szezon, akkor sokan keresnek meg engem, hogy szeretnének itthoni versenyeken indulni a Lenovo Legion Honvéd csapatában. Mivel nincs túl sok "profi" lol-os kis hazánkban, ez nagyjából egy 10-15 embert jelent, akik már ismerik egymást és általában szívesen játszanak együtt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

GS: Hogy látod az itthoni LoL közösség helyzetét? 

J.A.: Nincs akkora rálátásom a közösség helyzetére, de mindenképpen úgy gondolom, hogy több versenyre lenne szükség itthon mert ezek mozgatják meg igazán a játék rajongóit. Sokan szeretik a LOL-t itthon, de ez általában kimerül abban, hogy egyedül vagy barátokkal játszanak és a lejátszott meccsen kívül nincs igazi kapcsolat az emberek között. Természetesen vannak csoportok és rendezvények, de én elsősorban több LAN-os versenyt vagy adott helyszínen tartott élő közvetítést szeretnék mert ezek igazi szociális események és nagyon jó tud lenni kicsit kiszakadni az otthoni képernyő elől és találkozni a többi lol-ossal, együtt szurkolni, vagy csak beszélgetni élőben. Ez sokkal intenzívebb élmény, mint a már jól megszokott, online kommunikáció.

GS: Mi a következő cél? Készültök már a következő versenyekre?

J.A.: Már most augusztusban elkezdjük a felkészülést az idei MNEB (Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság) Major szakaszára. Ez a legrangosabb hazai verseny és erős csapatok lesznek a mezőnyben, minden győzelemért meg kell majd küzdenünk. A szabályok szerint minden csapatban lehet 2 import, tehát külföldi játékos is, éppen ezért nagyon kiélezett versenyre számítok. Jelenleg erre koncentrálunk és szeretnénk az első helyet elhozni, ahogy tavaly is. De nem titkolt célunk az is , hogy egy teljes egészében magyar játékosokból álló csapattal bejussunk az EBL-re (Balkan League, az az ERL Liga amihez Magyarország tartozik).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)