Hirdetés

Jövőre megnyílik a világ első videojátékos középiskolája

|

E-sport ösztöndíjak és programok már több iskolában is léteznek, de ez lesz az első olyan középiskola, ahol a videojátékok egészével kapcsolatban tartanak majd oktatást.

Hirdetés

Sora News értesülései szerint a tokiói Shibuyában épül a világ első, videojátékos szakmákra specializálódott középiskolája. Az eSports High School nevű intézmény mögött olyan szervezetek állnak, mint a telekommunikációval foglalkozó NTT (amely több e-sport csapattal is rendelkezik) és a Tokyo Verdy focicsapat (amelynek szintén van e-sport szakosztálya).

Hirdetés

Ebben az intézményben nem csak az e-sport edzéseken lesz a hangsúly, mint más programok esetében: a diákok a tanterv részeként minden játékműfajba belekóstolhatnak majd, és többféle karrierre is felkészítést kapnak. Az innen kikerült diákokból lehetnek majd elismert játékfejlesztők, szakírók, videós tartalomgyártók, programozók, dizájnerek, sőt e-sport kommentátorok is.

Az iskola a játékok mellett komoly hangsúlyt akar fektetni majd a tanulók mentális és fizikai egészségére is. Az intézmény hivatalosan a következő tanév kezdetén 2022. áprilisában tárja szélesre kapuit. Japánban egy tanév áprilistól márciusig tart.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)