Hirdetés

Kapaszkodjatok meg: hivatalosan is olimpiai sportág lett a Fortnite

|

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kilenc másik olimpiai cím mellé az Epic Games lövöldéjét is betolta a virtuális sportlövészet megfelelőjeként.

Hirdetés

Idén vár ránk a történelem első Olympic Esports Series eseménye, mely során a világ legjobbjai versenghetnek virtuális sportágakban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság márciusban már bejelentette az első 9 játékot, melyekhez most egy tizediket is hozzácsaptak.

A sportlövészet megfelelője a Fortnite lesz majd, amiben 12 meghívott résztvevő fogja összemérni célzási képességeit. Ehhez egy speciális, International Shooting Sport Federation Island nevű szigetet is felépítettek, ami a versengés helyszíneként szolgál majd.

Hirdetés

A hivatalos közlemény alapján úgy tűnik, hogy a játékosok nem egymásra, hanem céltáblákra lőnek majd a virtuális térben is. Tehát nem battle royale meccsek fognak pörögni, hanem tényleges lövész-kihívások, melyeket kifejezetten erre a célra raknak össze.

"A résztvevők célzási képességeit fogjuk tesztelni, pont úgy, ahogy azt a sportlövészetben is tennénk."

Egyelőre se a szigetet se a verseny játékmenetének részleteit nem osztották meg a nagyérdeművel, de remélhetőleg többet is elárulnak majd a június 22. és 25. között megrendezésre kerülő döntők előtt. Akárhogy is, a Fortnite lövészetet és a többi versenyszámot is az Olympics Esports oldalán követhetitek majd, és természetesen mi is beszámolunk róla nektek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Platformok: Android Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)