Hirdetés

League of Legends - így működik majd a 2019-es szezon

|

Ugyan a játék maga most nem változott annyira drasztikusan, mint korábbi szezonok elején, de a kompetitív rendszer több ponton is megújult.

Hirdetés

Szinte csak órák választanak el bennünket a 2019-es League of Legends szezon indulásától, és mielőtt megszólalna a gong, vegyük át, hogy milyen változások történtek a kompetitív rendszerben.

Hirdetés

Splitek és jutalmak

Bár maga a szezon ezúttal is egy nagyjából 10 hónapos menet lesz, idén több kisebb szakaszra leosztva fogunk versengeni. Három splitben pörög majd le az év, kb. három, három és fél havonta várható váltás, és nem tartanak szünetet két split között.

Az egyes szakaszok során a győzelmekért split pontokat kapunk, és attól függően, hogy mennyit szedtünk össze, járnak majd bizonyos jutalmak. A leglátványosabb ezek közül a rangsorolt páncél lesz, ami profilunkon bizonyítja eredményeinket. A szezon végén egyébként ezúttal is szerezhetünk egy Victorious skint, így érdemes hajtani az arany rangért.

Besorolás

Akárcsak eddig, idén is 10 meccset kell lejátszanunk, hogy megkapjuk a kezdőrangunkat. A 2019-es szezonban egy kicsit máshogy működik majd ez is: az első besoroló menet után kapni fogunk egy kezdőleges rangot, amit csak mi láthatunk. A maradék 9 meccsünk ezt a rangot fogja változtatni, de csak felfelé mehetünk az alapállásból, lefelé nem. Minden győzelem emelt mennyiségű LP-vel jár, és a besorolás alatt átugorhatjuk az esetleges promóciós szériákat is.

Aki friss fiókkal érkezik, az a legaljáról kezdi a mászást, a többiek az előző évükben nyújtott teljesítményük alapján fogják megkapni a kezdő rangjukat.

Osztályok és divíziók

Régóta esedékes ranglétra változások is jönnek, melyek között a legfontosabb újdonságok az Iron és Grand Master osztályok bevezetése. Előbbi a bronz alá kerül, utóbbi a Master és Challenger közé. Ezzel együtt a Riot minden osztályból levágott egy divíziót: köszönjünk el a Bronz V-től és köszöntsük együtt a Vas IV-et.

Pozíció szerinti rangsor

Az év legvitatottabb újdonsága még nem biztos, hogy az egész szezonban megmarad, de a Riot Games teszt jelleggel be fogja kapcsolni. Minket ez egyelőre nem érint, mivel az első szakaszban csak az amerikai és Dél-koreai szervereken fogják kipróbálni.

Ettől függetlenül érdemes megismerkedni vele, mert ha beválik a rendszer, akkor Európában is aktiválják. A lényege, hogy minden játékos kapni fog egy rangot az adott pozíciójához. Az 5 lehetséges eredmény fogja megállapítani a rendszer az átlagunkat, de mindenki számára látható lesz, hogy melyik ösvényen mennyire vagyunk jó játékosok.

Ha egy adott pozíción remekelsz és folyamatosan gyűjtöd az LP-t, akkor az idővel át fog szivárogni a többi pozíciórangodra is. Ennek megfelelően ha adott szerepkörben komoly vereséghullámot kapsz, az negatívan fogja befolyásolni a többi eredményedet is.

A 2019-es szezon hivatalos startja január 24-én esedékes. Ti melyik ösvényen, melyik bajnokkal fogjátok nyomni?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)