Hirdetés

E-sport történelem küszöbén egy magyar League of Legends játékos

|

Ma este bluerzor karrierjének talán legfontosabb mérkőzése következik: a Challenge France döntőjében nem csak a kupa sorsa dőlhet el.

Hirdetés

Subicz Dániel, alias bluerzor neve nem ismeretlen a hazai League of Legends nézők számára, miután a 18 éves játékos tavaly minden fontos versenyt megnyert: PlayIT, MondoCon, OVS Fest, Samsung Roadshow. Mind közül kiemelkedett a Riot Games által szervezett Magyar Elit Bajnokság, melynek első szezonja után bluerzor neve is felkerült a bajnokok listájára. Most újabb mérföldkő elé néz, hiszen néhány óra múlva a Challenge France döntőjében játszik Párizsban.

Hirdetés

A fiatal dzsungelest (miután Vizicsacsival edzett) a francia GamersOrigin karolta fel és egyenesen Párizsig repítette, ahol jelen pillanatban is készül csapatával a rájuk váró megmérettetésre. Hosszú év áll mögöttük: majdnem az összes nagy francia versenyen részt vettek, és győztesként távoztak, ezzel pedig kiharcolták a köz tiszteletét, és így őket tartják jelenleg a legerősebb nem-LCS csapatnak.

Mindegy ugyanakkor eltörpül a következő megmérettetésük mellett, amely ma este vár rájuk. Subicz Dániel a GamersOriginnel karöltve felülhet Franciaország trónjára és megnyerheti a Challenge France-t, amely a spanyol mellett Európa legfontosabb nemzeti ligája.

Itt nem is igazán a 20 000 eurós díjazás a valódi tét. A francia bajnok meghívást kap a Riot Games jövőévi nemzetek ligájába, ahol Európa legerősebb régióinak legjobb csapatai küzdhetnek meg egymással. Akik ott a dobogóra állhatnak, azok 2019-ben nagy eséllyel már LCS csapatként tekinthetnek magukra. Bluerzor ezután a meccs után nem csak francia bajnok lehet, de esélyt kap arra, hogy a második magyar LCS játékossá válhasson.

Ami különösen nagy eredmény, hogy a döntő előtti alapszakaszban bluerzor minden statisztikában felülmúlta dzsungeles ellenfeleit.

Balról jobbra: legmagasabb KDA (az ölés, támogatás és halál átlaga), legtöbb percenkénti aranyszerzés, legtöbb sebzésosztás, leggyakrabb részvétel első gyilkosságokban, és a játék első 15 percében nála volt a legtöbb arany és farm a dzsungelesek között.

A francia finálé 19:30-kor kerül megrendezésre Párizsban a Millenium csapata ellen, akik korábban LCS csapat voltak és más e-sport játékokban is komoly névnek számítanak. Akármi is történik, nagyon izgalmas döntőt láthatunk majd. A GamersOrigin útjáról egy rövidfilm is készült:

A hazai nézők számára az adást a Magyar Esport TV hozza el. Ott tudtok szurkolni azért, hogy egy újabb magyar játékos írhassa be nevét a League of Legends e-sport történelemkönyvébe. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)