Hirdetés

A koronavírus miatt pácban a League of Legends e-sport

|

Már nem csak a kínai és a dél-koreai liga lefolyását befolyásolja a járvány: a nemzetközi események is érintettek lehetnek. Azt sem tudjuk például, hol lesz a 2020-as MSI.

Hirdetés

A Riot Games általában január magasságában be szokta jelenteni a szezon első nemzetközi versenye, a Mid-Season Invitationalnek helyszínét és időpontját. Ehhez képest bőven február végén járunk, és egészen ma hajnalig nem tudtunk semmit az idei tervekről, ami persze sokféle találgatásra adott okot. A LoLEsports közösségi oldala ma adott ki egy apró tájékoztatót, de sokkal okosabbak így sem lettünk, azt viszont már legalább tudjuk, hogy a sok más területet is negatívan érintő koronavírus a ludas a késlekedésben.

Hirdetés

A bejelentés szerint a szervezők a Kínából indult, de már világszerte megjelent járvány miatt nem tudták még véglegesíteni a helyszínt és az időpontokat. A Riot nyilatkozata alapján a stúdió teljesen elkötelezett az MSI megszervezése mellett, de a játékosok, a rajongók és a kollégák egészsége az első, emiatt pedig komoly kihívás előtt állnak az idei szezonközepi buli kapcsán.

A helyzeten egyébként az sem segít, hogy a kínai profi liga, az LPL még mindig nem indult el. A profi League of Legends világ egyik legfontosabb szereplője érthető okokból még nem tudta beindítani a 2020-as szezonját, és egy friss jelentés szerint lehetséges, hogy áprilisig nem is lesz képes rá. Mint kiderült, a kínai nemzeti sporthivatal minden szervezőt felkért arra, hogy legalább április 30-ig toljanak el minden tervezett eseményt, és a szigorítás az LPL-re is vonatkozik.

Mit lehet tudni az idei nagy LoL eseményekről?

  • az LPL még hónapokig szünetelhet;
  • az MSI-nak (amin egyébként Kínának ott kellene lennie és májusban szokták megtartani) se az időpontja, se a helyszíne nem végleges;
  • az idei világbajnokságnak pedig (amit már tavaly ősszel elkezdtek szervezni) elvileg a kínai Sanghaj stadion lenne a helyszíne.

A Worlds 2020 ősszel indulna, és Kína több városát is érintenie kellene, de jelenleg senki sem tudja megítélni, hogy addigra biztonságos lesz-e a helyzet. Mindeközben a vírus Dél-Koreában, a LoL legnagyobb bajnokainak otthonában is egyre komolyabban terjedni kezdett, és az ottani hatóságok is folyamatosan jelentik be a különféle szigorításokat a sok embert összeterelő rendezvényekkel kapcsolatban.

Kíváncsiak leszünk rá, hogy a Riot Games hogyan fogja tudni kezelni ezt a helyzetet. Korábban felröppentek pletykák, miszerint online meccseken keresztül tervezik levezetni a tavaszi LPL mérkőzéseket, de még az sem oldana meg mindent. Természetesen egy ekkora, világméretű járványhelyzetben a profi LoL helyzete a legkisebb probléma, de komoly kihívás vár a szervezőkre, hogy megoldják az így felmerült problémákat.

Az általános vélekedés szerint a legjobb döntés most tényleg az, ha a biztonságot és az elővigyázatosságot tartjuk szem előtt. A cél, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg a kórtól, és a Riot is jelezte, hogy ezért minden tőle telhetőt megtesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)