Hirdetés

League of Legends - lepörgött az európai és az amerikai liga alapszakasza, hétvégén indul a rájátszás

|

Megvan mindkét régió 6 legjobbja, már csak az a kérdés, hogy ki tud kiemelkedni a legjobbak közül is.

Hirdetés

Véget ért a 9 hétnyi versengés, melynek végén csak a legjobbak maradtak fenn a tabella tetején. Mind az európai, mind az amerikai csapatok szépen küzdöttek (leszámítva a Rogue-ot, szegényeknek nem megy ez a tavaszi League of Legends) és ezen a hétvégén már azért harcolnak majd, hogy továbbjuthassanak a szezonközépi bajnokságra.

Hirdetés

Az európai ligát a tabellájának első két helyét a G2 Esports és az Origen foglalták el. A versengés annyira szoros volt, hogy utóbbi mindössze egy győzelemmel maradt le a G2 csapatától. A többi osztag is komolyan megharcolt a rájátszásra való bejutás jogáért: az SK Gamingnek és az FC Schalke 04-nek döntetlen feloldót is kellett játszaniuk, hogy eldöntsék, melyikük fér be a 6 legjobb közé.

A szezon végére a G2 Esports, az Origen, a Fnatic, a Splyce, a Team Vitality és az SK Gaming maradtak benn az első 6 helyen, így ők vehetnek részt a most pénteken 18:00-kor kezdődő rájátszáson.

Az amerikai LCS-ben is hasonlóan feszült volt a szezon. A két első helyezett, a Team Liquid és a Cloud9 mind 14-4-re zárták a szezont, a FlyQuest és a Golden Guardians pedig szintén döntetlen eredménnyel végeztek. Utóbbi kettő esetében a rájátszásbeli elhelyezéshez döntetlen feloldót is játszaniuk kellett, amit végül a Fly nyert meg, így ez a csapat kapta az előnyösebb pozíciót.

A rájátszásban így végül a Liquid, a Cloud9, a Team SoloMid (kis érdekesség, hogy a TSM egyszer sem kapott ki az első helyezett Liquidtől) a FlyQuest, a Golden Guardians, és az Echo Fox szerepelhetnek. A rájátszás itt is most pénteken, az első európai meccs után (nagyjából 21:00-kor) kezdődik.

Mindkét rájátszás első helyezettje megnyeri a jogot, hogy képviselhesse régióját a május elsején induló nemzetközi Mid Season Invitational versenyen. Ti melyik csapatnak szurkoltok?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)