Hirdetés

A koronavírus árt az e-sportnak is

|

Jövő hónap elején folytatódott volna a League of Legends kínai profi ligája, de tekintettel a körülményekre, nem maradt más választásuk a szervezőknek, mint elhalasztani az LPL következő versenyhetét.

Hirdetés

Valószínűleg már ti is értesültetek arról, hogy elég komoly egészségügyi krízis ütötte fel a fejét Kínában, amely bizarr módon ismét népszerűvé tett egy témába vágó játékot. A Vuhan városából kiindult járvány a cikk írásának pillanatában már 56 emberéletet követelt és rengetegen megfertőződtek, emiatt sajnálatosan tovább emelkedhet az áldozatok száma. Érthető módon a kormány ideiglenesen betiltott minden nagyobb összejövetelt a népesebb városokban, és az sem meglepő, hogy ennek következményei alól még a League of Legends ottani profi ligája sem mentesül.

Hirdetés

Az LPL képviselői a Twitteren adták tudomásunkra, hogy úgy döntöttek, elhalasztják a versenysorozat második hetét, ami a tervek szerint február 5-én rajtolt el volna. A szervezők azért látták ennek szükségét, mert csak így tudnak gondoskodni a versenyzők és a rajongók egészségi állapotáról és biztonságáról. Az elővigyázatos lépés jogosságával bizony nem tudunk vitatkozni.

Nem tudni, hogy mikor folytatódhat a bajnokság, de az LPL bocsánatot kért és megígérte, hogy amint lesznek új infók az ügy kapcsán, mihamarabb megismerjük azokat.

Ti mennyire követitek figyelemmel az LPL-t?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)