Hirdetés

League of Legends Magyar Elit Bajnokság - elindul az első hivatalos hazai liga

|

A League of Legends készítői méretes lökést szeretnének adni a magyar esport életnek a Magyar Elit Bajnokság elindításával, aminek hála remélhetőleg több csapat is megerősödhet itthon.

Hirdetés

A magyar League of Legends-rajongók idén is kimutatták a Vizicsacsival felálló Unicorns of Love felé, mennyire imádják a játék esport részét is, de hamarosan még több hazai kedvencük lehet majd. A Riot ugyanis komoly lökést ad a hazai csapatoknak a Magyar Elit Bajnokság elindításával.

Ennek minden évben két szezonja lesz és már 2016 őszén elindul az első versenysorozat, amire hat csapat kvalifikálhatja majd magát. A hetente bonyolított meccsek végeredménye alapján a split végén az utolsó két csapat kiesik majd a ligából, a helyükre pedig ismét selejtezőkön keresnek új gárdákat. Akik viszont a hazai League of Legends legjobbjainak bizonyulnak, másfél millió forintot kaszálhatnak csapatszinten, de a második helyezettnek járó félmillió sem egy rossz összeg.

A Riot célja ezzel vállaltan az, hogy a szponzorokkal közösen lehetővé tegyék a legtehetségesebb játékosoknak, hogy kizárólag az esportból éljenek meg ezzel megalapozva egy színvonalas ligát, ami mindenképp egy nemes elhatározás. A 2016-os őszi szezon selejtezőire szeptember 10. és 26. között kerül sor a Battlegrounds rendszeren keresztül, erre jelentkezni pedig 7-éig lehet, egész pontosan ezen az oldalon.

Mit gondoltok, sikerrel járnak majd és tényleg új esport-csillagok születnek majd itthon?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)