Hirdetés

League of Legends Worlds 2016 – Európa visszavágott a második héten

|

Hétfő hajnalban lezárult az idei világbajnokság csoportköre, és kiderült, hogy kik jutottak be az egyágas rendszerbe. Kivételesen majdnem minden régió továbbjutott.

Hirdetés

A múlt hét komoly aggodalmakkal zárult Európa számára. A G2 és a Splyce egyetlen győzelmet sem tudott összehozni, míg az H2k is csak egy sovány egyest róhatott fel a nyert meccsek alá. Az orosz Albus NoX egyedül több pontot ért el, mint az egész régiónk.

Ezzel szemben Észak-Amerika rettenetesen erősnek tűnt, és úgy nézett ki, hogy a koreai titánok végre méltó ellenfelet kapnak a tengeren túlról, de mint kiderült, ez is csak csalfa remény volt. A második héten a nagyok elestek, a kicsik felemelkedtek, és minden liga kikaparta a maga helyét a hétvégén kezdődő végjátékra.

A Csoport - a történelem bölcsője

A World Championship történetében először fordult elő, hogy egy olyan Wildcard csapat érkezett, amelyik nem csak elvehet 1-1 meccset a nagyoktól, de ki is tessékelheti őket a negyeddöntőből. A múlt héten az Albus már megmutatta, hogy képes megszorongatni még a ROX Tigers ötösét is, de azt senki sem gondolta komolyan, hogy a meccs késői szakaszában esélyük lehet a koreaiak ellen.

A stadionban mindenki a székébe fagyott, amikor a NOX elverte a tigriseket. Legyen tiszta, a ROX Tigerstől nem azért fél mindenki, mert koreaiak, hanem azért mert ők az LCK bajnokai. Az orosz Wildcardról soha, senki nem hitte volna, hogy akár egy BO1-ben is elverheti az isteneket, de megtörtént. Olyan meccs volt ez, amit az eSport történelemkönyvek is feljegyeznek majd.

Nem is csoda, hogy a srácok kijutottak a csoportból és maguk mögött hagyták az amerikai CLG-t és az európai G2-t. Utóbbi csapat ismét bemutatta, hogy nemzetközi versenyeken egyszerűen képtelenek teljesíteni. Minden mérkőzésük egy gyötrelem volt, amit főleg a rajongóknak volt nehéz végignézni, miután egyébként mind az öt játékos csodálatosan teljesített Európában.

A hét meccse egyértelműen a ROX Tigers vs. Albus NoX találkozó volt. A srácok ugyan megküzdöttek a győzelemért (a mérkőzés majdnem 70 perces volt), de éppen ezért minden perce izgalmas volt.

B Csoport - Amerika mentőmellénye

A Cloud9 biztosan nagyon unhatja már, hogy 2014 óta minden világbajnokságon mások döntenek a sorsukról. A srácok az első hét után egy 2-1-es eredménnyel érkeztek a színpadra, és nem is volt különösebben meglepő, hogy kikaptak az SKT T1-től és a Flash Wolvestól.  Az IMay ellen viszont meglepően jól játszottak, így egy stabil 3-3-as értékkel várták az ítéletet. A továbbjutásuk innentől az SKT és a Flash Wolves kezében volt.

A Flash Wolves győzelme azt jelentette volna, hogy az amerikai mémereknek legalább egy döntetlen feloldó meccset kellett volna még játszaniuk, és a korábbi teljesítményük alapján egyáltalán nem volt biztos, hogy ez a forgatókönyv nekik kedvezett volna. Szerencséjükre az SKT T1 megmutatta ki az úr a háznál, és függetlenül attól, hogy számukra már biztos volt a csoport elsőség, porba tiporták a Flash Wolves ötösét, ezzel pedig garantálták a C9 második helyét a tabellán.

A mérkőzések egyébként önmagukban túl sok izgalmat nem tartogattak. Minden meccs eldőlt a lanening fázisban, és nagyjából a 20. perc után tudni lehetett, hogy mi lesz az eredményjelzőn. Az IMay vs. C9 találkozón legalább láthattuk Impactet Rumble-t irányítva pusztítani, ami mindig mókás.

C Csoport - Európa megváltói

A múlt heti teljesítményük után senki nem gondolta, hogy Európa kijuthat a csoportkörökből. A Splyce úgy játszott, mintha a pályán sem lenne, a G2 pedig egyszerűen hagyta, hogy kiszorítsák belőle a lelket az erősebb csapatok. Az H2k volt az egyetlen, aki összekapart egy győzelmet. Nem tudom, hogy Prolly (az edzőjük) mit mondott nekik az öltözőben, de bármi is volt az működött, mert a srácok 4/0-ra végeztek a második héten.

Jankos, Ryu és FORG1VEN mintha teljesen kicserélődtek volna. Ryu földbe döngölte a verseny egyik legjobb középjátékosának tartott Westdoort, Jankos megállíthatatlanul lekalapált mindenkit Olaffal (nem lennénk meglepődve egyébként, ha többet nem kapna Olafot a srác), és FORG1VEN kiváló pozicionálása és egy nagyon jól időzített Cailtyn ultija garantálta a srácok első helyét a negyeddöntőben.

Ezzel együtt egy pici szomorúság is vegyült a győzelem dicsőségébe, mert az H2k garantálta, hogy a rajongók kedvencei, a brazil INTZ már nem kerülhet ki a csoportból. A Revolta vezette osztag rengeteg szép emlékkel, és több ezer új rajongóval mehet haza, de számukra a verseny véget ért. Kevésbé volt dicsőséges az ahq leköszönése, akik talán sosem játszottak ennyire rosszul. Erősen megkérdőjelezhető volt a csapat döntése, hogy egy meccs kivételével mindenhol Westdoort használták Chawy helyett, aki érezhetően jobban teljesített a verseny során.

Akárhogy is C csoport fénypontja az H2k vs. EDG döntetlen feloldó meccs volt, ahol mindkét csapat megizzadt a Szurdok uralmáért, de végül az európai osztag maradt talpon.

D Csoport - a szomorú papírforma

Ha létezik az SKT T1 "Worlds buff", akkor létezik az amerikai átok is, mert már zsinórban a második világbajnokságon maradnak gyalázatosan alul az NALCS képviselői. A srácok minden év első hetében letarolják a többieket, aztán a második héten mind ki is esnek. Szerencsére most a Cloud9 megtörte az átkot, de az sem kizárólag nekik köszönhető.

A legszomorúbb a Team SoloMid szereplése volt. Egyértelmű, hogy ők kapták a legnehezebb csoportot. A halál csoportjában mindenkinek megvolt az esélye a kiesésre, és a TSM és az RNG is összesen három győzelmet tudott összekaparni. Az amerikaiak kikaptak kétszer is az RNG-től, így nem volt joguk döntetlen feloldásért játszani, szimplán kiestek.

A dráma után meglepetés következett, mert az első héten meglehetősen gyengének tűnő Samsung Galaxy úgy ment végig a többieken, mintha ott se lettek volna. Egy erős 3/0-val garantálták, hogy Korea mindhárom csapata csoportelsőként végezzen. A TSM, az RNG és az egész világ megtanulta, hogy Crown ellen csak akkor nem tiltod ki Viktort, ha gyorsan szeretnél hazamenni.

A csoport legjobb meccse volt a TSM vs. Samsung Galaxy, ahol végig nagyon szoros volt a küzdelem. Sajnos a TSM végül képtelen volt elverni a koreai osztagot.

A következő rész tartalmából

Ezzel a csoportkörök lezárultak. Az LMS-t leszámítva minden régiónak van kiért szurkolnia a negyeddöntőktől is. Egyértelmű, hogy az SKT T1 és a Samsung Galaxy tűnik a két legerősebb csapatnak. Komoly esélye van, hogy találkozni fognak a döntőben, tekintve, hogy a tabella két végében állnak. A negyeddöntőket egy Cloud9 vs. Samsung Galaxyval kezdjük, aztán jöhet az el clásicó: SKT T1 vs. RNG, azaz a Season 3 döntő visszavágója.

A végjáték ágrajzát fent megtalálhatjátok, és el ne felejtsétek kialakítani saját Pick'em táblázatotokat se. Ha eltaláljátok a meccsek eredményeit, akkor pontokat kaphattok, amikkel egy különleges idézői ikont oldhattok fel.

Az első negyeddöntő péntek hajnalban kezdődik. Akinek ez az időpont túl súlyos, az továbbra is visszanézheti majd a meccseket a teljesen spoiler mentes lol.eventvods.com oldalon.

Megjegyzés az európai rajongóknak: a Riot megindokolta, hogy miért vasárnap éjjelre került az H2k vs. Albus NoX BO5. Az a sajnálatos helyzet, hogy a NoX támogatója, Likkrit komolyan lebetegedett, így nem képes repülni. A Riotnak kell elutaztatni autóval Chicagoba, ami emberünk jelenlegi állapotában ez több napos procedúra lesz. Emiatt kénytelenek voltak az utolsó napra tenni a mérkőzést. Innen is jobbulást kívánunk az orosz titánnak, és reméljük, hogy 100 százalékosan teljesít majd a színpadon.

Ti kinek szurkoltok a világbajnokság végén?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)