Hirdetés

Worlds 2017 - ezek a csapatok már biztosan ott lesznek

|

A hétvégén lement az észak-amerikai és az európai League of Legends szezon döntője, amivel együtt már 12 résztvevőnek biztos a helye az idei világbajnokságon.

Hirdetés

Már csak néhány hét választ el bennünket attól, hogy beinduljon az idei League of Legends világbajnokság. A résztvevő régiók lassan kiszórják a gyengéket, és kezdenek betelni a versengő csapatoknak szánt helyek. A hétvégén az európai és amerikai liga is lejátszotta a maga döntőit, így már 2-2 csapat helye biztos a rendezvényen.

Az európai LCS idei bajnoka a G2 Esports lett, akik 3:0-val verték el tegnap az ellenfelüket. Ez zsinorban a 4. LCS kupája a csapatnak, de nem vagyunk nagyon nyugodtak. A régiót mindig meggyőző fölénnyel verik laposra, aztán a nemzetközi színpadon csúfos vereséget szenvednek. Reméljük ez ezúttal változni fog. A második helyezett Misfitsnek is megkapta a jegyét a 2017-es világbajnokságra, a harmadik EU résztvevő csapat kiléte pedig kérdéses. A lehetséges jelöltek a Splyce, a Unicorns of Love, az H2K Gaming, és a Fnatic. Hogy melyikük mehet Worldsre az a szeptember 8-án induló Gauntlet után fog kiderülni.

Az amerikai LCS kupáját a Team SoloMid hozta el, akik szintén egy meggyőző, 3:1-es meccsel verték el az Immortalst. Ettől függetlenül mindkét csapat helye már garantált az idei világbajnokságon. A harmadik hely még itt is kiadó, amiért szintén szeptember 8-án indul majd a küzdelem a Dignitas és a FlyQuest összecsapásával.

Jelenleg 12 hely már foglalt a Worlds 2017-re, ezek régióra bontva a következők:

- Dél-Korea/LCK: #1 Longzhu Gaming, #2 SKT-T, #3 Samsung Galaxy
- Kína/LPL: #1 Edward Gaming, #2 Royal Never Give Up
- Észak-Amerika/NALCS: #1 Team SoloMid, #2 Immortals
- Európa/EULCS: #1 G2 Esports, #2 Misfits
- Tajvan/LMS: #1 Flash Wolves, #2 ahq e-Sports Club
- Garena: #1 Gigabyte Marines

Még négy hely maradt a biztos résztvevők számára, ezeket pedig az adott liga kvalifikációs körein fogják kiadni. Az ezek után megmaradó 8 maradék helyet a Wildcard régiók legjobbjai fogják elfoglalni, így 24 részvevő csapat szerepelhet a Worlds csoportkörein.

Az idei League of Legends világbajnokság szeptember 23-án indul. Ti kinek szurkoltok?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)