Hirdetés

Worlds 2019 - kínai győzelemmel ért véget a világbajnokság

|

Ma délután csapott össze a világ két legjobb League of Legends csapata Párizsban, de valójában csak az egyikük volt igazán jelen.

Hirdetés

Itthoni idő szerint ma délután 1-kor indult el a League of Legends világbajnokság döntője, ahol a kínai FunPlus Phoenix és az európai G2 Esports csaptak össze. Rengeteg elemző és a francia rajongók is az LEC-bajnokok győzelmét jövendölték, de mind tévedtek.

Hirdetés

A műsor ezúttal is egy parádés koncerttel indult, ahol a Riot Games legújabb virtuális zenei csapata, a True Damage is fellépett. Persze percekkel később már az összes, a lenti videóban látható kinézet bekerült a játék boltjába, az új bajnokkal, Sennával együtt.

A buli után kezdődött a csata. A FunPlus az első körben egy egészen meglepő kompozícióval állt elő: Nautilus és Thresh párosa garantálta, hogy a G2 játékosainak legapróbb mellényúlása is azonnal életekbe kerüljön. A kínai srácok lassan és biztosan nyomultak előre, bár a G2 néhány jól irányzott taktikai csavarral így is elhozott egy Inhibitort, amikor az FPX épp a sárkány körül legyeskedett. Az agresszív ellentámadások azonban végül nem segítettek nekik: az első kört elhozta a FunPlus, innentől pedig már csak lejjebb gurult az európai csapat.

A második és harmadik körökben is gép elé ültek a G2 játékosai, de mintha ott sem lettek volna a Riften. Lwx érinthetetlennek tűnt (ő lett a League of Legends e-sport történetének első olyan játékosa, aki egyszer sem halt meg a Worlds döntőben), Tian pedig úgy játszotta Lee Sint, hogy az hetekig rémálmokat fog okozni a G2 rajongóinak. Kína így egyetlen kör elvesztése nélkül meg is nyerte az idei döntőt, a FunPlus Phoenix lett az idei bajnok.

A jövő évi Worldsöt a Riot Kínában, Sanghajban rendezi majd. Ehhez már egy pofás kis teasert is kaptunk:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)