Hirdetés

Így nőtt idén a hazai e-sport a Lenovo Legion égisze alatt

|

Az e-sport szekere idén sem lassult le, a Lenovo pedig rengeteget tett azért, hogy itthon is pörögjenek a versenyek.

Hirdetés

A Lenovo jó ideje követi már az e-sport ipart itthon és a nemzetközi piacon is, és igyekeznek minél nagyobb szerepet vállalni abban, hogy a videojátékozás elismert versenyműfaj legyen a világon mindenhol. Idén komolyan ráléptek a pedálra, és a Lenovo Legion lobogó alatt rengeteg versenyt hoztak össze.

Hirdetés

Az első hírek áprilisban érkeztek a Legion kupákról, amikor kiderült, hogy 2,5 millió forintos nyereményalapért megy majd a háború. A Lenovo harcba hívta az ország legjobb League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive és Overwatch csapatait. Utóbbi kimondottan nagy szó volt, mert a Legion kupa lett az első igazán komoly és nagyszabású Overwatch verseny hazánkban.

A versengés pontosan április 29-én indult, a budapesti Hungexpo arénájában, ahol a LoL és CS:GO profik eshettek egymásnak. Már az első körökben brutális versengés folyt, amit aztán Debrecenben folytattak a játékosok, ott már az Overwatch 3v3-ra összeállt csapataival kiegészülve. Onnan jött Pécs és Szeged, végül pedig ismét Budapest, ahol a döntők döntőjében a legjobbak magasba emelhették a 2017-es évi kupát, és hazavihették a főnyereményeket. A győzelem pillanatáról és a versengésről a LoL győztes Team Horizon Reapers lövésze is mesélt.

A jövő év sem lesz izgalmaktól mentes. Biztosan számíthatunk még több versenyre, még több nyereményre, és még az eddigieknél is jobb szervezésre. Az e-sport megállíthatatlanul fejlődik a világ minden pontján, erről pedig maga a Lenovo termékmenedzsere, Kökény Csaba is nagyon optimistán beszélt. Mondjuk nem is csoda, hiszen egyre jobb játékosok bukkannak fel a mezőnyben, akik a Budapesti Honvéd Esport Akadémiának hála a jövő évben új edzőteret kapnak.

Izgalmas 2018. elé nézünk, ami a hazai versengést illeti. Reméljük, hogy veletek is találkozunk majd a nézőtéren.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)