Hirdetés

Lenovo Legion Kupa 2017 - ilyen volt az Overwatch-győztesek szemével

|

A Lenovo Legion rendezvényein még újnak számító Overwatchból is komoly verseny volt a tavaly év végi PlayIT-en, melynek győztesei is meséltek élményeikről.

Hirdetés

Egy fergeteges Overwatch versenynek is szemtanúi lehettünk novemberben, a Lenovo Legion jóvoltából. A PlayIT-en játszott döntőn a Last Rites nevű svéd banda diadalmaskodott, akiknek vezetője, Lafayette készségesen válaszolt néhány kérdésünkre. 

Hirdetés

GS: Milyen volt élő közönség előtt játszani?

Lafayette: Vannak köztünk, akik sosem játszottak még közönség előtt, így meglehetősen ijesztő volt. Számomra főleg, mivel nem vagyok oda a figyelemért. Srauonnak is hasonló volt az élmény, pláne a sok ránk figyelő kamera miatt. Persze voltak köztünk, akik hozzászoktak már, hogy streamen játszanak, de személyesen ott lenni a figyelem kereszttüzében, látni az embereket, a fényeket és a kamerákat elég félelmetes volt.

GS: Mit gondolsz az ellenfelekről? Milyenek voltak a többiek?

L: Az ellenfeleink egész jók voltak, de mi ügyesebbek voltunk. Mind mechanikailag jobbak voltunk, mind a csapatmunkánk magasabb szinten volt. Kiemelnék két másik játékost az IDM-ből, Ottr-t és BARCODE-ot. Szerintem ők kifejezetten szépen játszottak.

GS: Milyen volt maga az esemény?

L: Én imádtam. Ahogy korábban említettem, kevesen voltak még közülünk igazi LAN-eseményen, és meglepett minket, hogy mennyire gondunkat viselték. Tykx például órákat várt Cherrishre, Pepperre és rám a reptéren, hogy segíthessen nekünk eljutni a hotelbe. A LAN után elvitt minket kajálni egy gyorsétterembe, meghívta Cherrisht, Srauont és Tekkent az otthonába, hogy meglepje őket egy autentikus, háromfogásos magyar lakomával. Tényleg kitett magáért. Mindnyájunk nevében mondhatom: Tykx, imádunk.
Res1st rengeteg technikai dologgal segített ki bennünket az esemény alatt - még be is állt R0IV és mögém, hogy láthassa és azonnal léphessen, ha csatlakozási gond lépett volna fel. Előfordult párszor a meccsek elején, aztán később helyrejött. És azt sem felejtem el, hogy milyen készségesen sofőrködött Cherrishnek, Peppernek, Srauonnak és nekem, amikor kajálni mentünk a LAN után. Igazi arc volt.
Végül hadd emeljem ki Drakolychot, aki nem csak kommentálta a meccseinket, de segített az utazás tervezésével, és amennyire én tudom, az esemény rendezésével is.

Ami magát a LAN-t illeti: nagyrészt imádtuk. A kaja, ami a termünk mellett volt nem csak olcsó volt az otthoni árakhoz képest, de nagyon finom is.

GS: Ki volt a legkeményebb ellenfél?

L: Az esemény előtt azt hittük, hogy ZTA csapata kínálja a legnagyobb kihívást, és találkozhatunk vele majd a döntőben. Kiderült, hogy az IDM eSports nagyobb ellenfél, így nem nézhettünk szembe régi csapattársunkkal az arénában.

GS: Mesélnél kicsit a csapatról? Mióta játszotok együtt, és mennyit gyakoroltok?

L: Srauon, Tekken, Pepper és én már régóta együtt nyomulunk. Mi már nagyjából egy éve együtt vagyunk, és Tekkent hívtuk be mindig, amikor kellett egy csere. A régi csapatomban együtt játszottam Karrával, aki a Luciónk és kapitányunk, így ő lett az első, akit felkerestem, amikor az új csapatot összeraktam. Egy közös barátunk, Corestar kötött össze a jelenlegi dicső vezetőnkkel és fő tank játékosunkkal, R0ival. Varience, a legújabb tagunk egy régi barátunk és riválisunk volt, aki ellen sokszor játszottunk gyakorló meccsek alatt.

GS: Mi a véleményed a kompetitív Overwatch jelenlegi helyzetéről?

L: Sajnos ha Európát nézzük, akkor elkeserítő a helyzet, és az egyensúly sincs nagyon a helyén. Remélhetőleg mindez pozitívan fog változni, főleg, ha több rendezvény követi a Lenovo Legion lépteit.

GS: Hol láthatunk benneteket legközelebb?

L: Jelenleg az Open Divisionben versengünk, de a meccseket sajnos nem közvetítik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)