Hirdetés

Lenovo Legion kupa - ez történt Budapesten és Debrecenben

|

Közeledik a Lenovo Legion kupa utolsó tavaszi állomása, Szeged előtt azonban még nézzük meg, hogy zárultak a budapesti és debreceni mérkőzések.

Hirdetés

Egytől-egyig azt hozták a budapesti és debreceni Lenovo Legion versenyek, amit vártunk tőlük: feszült, kiélezett meccseket, amelyekben megmutatkoztak a magyar e-sport legnagyobbjai. A CS:GO- és League of Legends-tornákon a játékosok nem kímélték sem magukat, sem egymást, és hatalmas tapsvihar közepette vonultak le a színpadról, ki-ki a maga megérdemelt jutalmával.

 

Budapest - Dávid és Góliát harca

Az online CS:GO-selejtezőkön mutatott elképesztő teljesítményének köszönhette az Ergotics és a n0rg csapata, hogy bejuthatott az április 29-i, budapesti döntőbe. Az offline színpadra is magukkal hozták azt a lendületet, ami átsegítette őket az első körökön, és mind a tízen lézerfókusszal koncentráltak a 100 ezer forintos pénzdíjra. Az első menetben a GEVVE, FLEAV, DEXI, coolio és reactioN alkotta Ergotics nagyon erős, 16 : 6-os eredménnyel zárta a térképet. A srácok letették a lábukat a harctéren, és kikövetelték maguknak a figyelmet. Minden lövésük átgondolt és precíz volt, amivel a n0rg a második térképen sem tudott mit kezdeni. A 16 : 7-es folytatás végül teljesen összetörte a n0rgot, akik így a Lenovo Legion kupa első állomásának második helyezettjeként kullogtak haza. A League of Legends verseny már sokkal kiegyenlítettebb volt. A Team Horizon Reapers a tavalyi évben különösebb gond nélkül szántotta végig a magyar LoL nagyobb csapatait (gondoljunk csak a Magyar Elit Bajnokságra), így mindenki azt hitte, hogy a viszonylag új One Piece Esport is gyorsan elhullik majd. Mindenki tévedett. Végül a THR végzett az első helyen, ám az OP elhozott egy pontot, amivel megmutatták, hogy nem fogják szó nélkül hagyni a THR sikereit.

Debrecen - a legendák gyülekezője

A Lenovo Legion következő állomása május 6-án Debrecenben volt, ahol egy fergeteges, AllStar eseménnyel várták a rendezők a magyar CS:GO rajongóit. A közönség szavazta össze az ország keleti és nyugati felének nagyjaiból a versenyen egymásnak feszülő két osztagot, így mindenki láthatta kedvenceit élesben játszani. A nyugati csapatban NOFEAR, DEv, FIFI, barcode és FLEAV játszottak, míg a keleti osztag a gbk, FLASH, LsD69, superstar, TRAKTOR ötösből állt össze. Ilyen nagy neveket ritkán látunk egy színpadon, egy meccsben, egy célért játszani, és a srácok tettek is érte, hogy maradandó legyen az élmény. Az első pályán nagyot ment a nyugati válogatott, akik egy viszonylag gyors, 16 : 8-as eredménnyel hozták el a térképet. A második körre a keleti srácok megpróbálták összekapni magukat, de ez túl kevés volt ahhoz, hogy egy harmadik menetet is kiharcoljanak. Ezt a kört is a nyugat nyerte 16 : 12-es pontszámmal. Ettől függetlenül elképesztő pillanatokban nem volt hiány, például amikor FIFI egyedül leszedett öt embert, vagy amikor FLEAV egy sima pisztollyal is leiskolázta ellenfeleit. Mindeközben a League of Legends-arénában a RIFT Esports és a Beautiful Talented Men csapott össze. A RIFT megmutatta, hogy nem hiába járnak versenyről versenyre: a BTM srácait már-már kellemetlen gyorsasággal takarították ki a szurdokból, és bár a második meccsen éledezni látszott a BTM ötöse, még így is kikaptak röpke 24 perc alatt. 

Folytatása következik

Még csak két alkalom van a hátunk mögött, de máris számtalan emlékezetes mozdulatot, felejthetetlen meccset és rengeteg drukkoló rajongót láthattunk. A versenyek innentől csak még keményebbek, még élesebbek lesznek, és a tét is egyre csak nő. A játékosoknak szükségük lesz minden szurkolóra, hogy kihozhassák magukból a legtöbbet. Ha látni akarod a Lenovo Legion meccseit, nincs más dolgod, mint velünk tartani Szegeden, és ősszel ismét Budapesten.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)