Hirdetés

League of Legends - ez történt a Lenovo Legion PlayIT kupán

|

Túl vagyunk az év legnagyobb hazai gamer rendezvényén, a budapesti PlayIT Show-n, ahol nemcsak számtalan játékkal lehetett szórakozni, de kiváló e-sport meccseket is nézhettünk a Lenovo Legion színpadán.

Hirdetés

Idén már Legion névvel tért vissza a Lenovo versenysorozata. A League of Legends színpadon az ország legjobbjai csaptak össze, és bár az eredmény nem lepett meg senkit, azért láthattunk éles harcokat és brutális pusztítást is az Idézők szurdokában.

Hirdetés

Az áldozatok

Az idei offline döntőben négy csapat vehetett részt, így a Team Horizon Reapers és a WiLD mellett az Afterglow és a Team Plague B osztagai is jelen voltak. Összesen három BO3 (Best of 3, azaz két mérkőzést kell megnyerni a továbbjutáshoz) szettet izgulhattunk végig, kezdve a Plague és a THR találkozójával. A veterán Reapers ötöse egy perc nyugtot nem hagyott az újoncoknak: az első kör mindössze húsz percig tartott, de ez idő alatt a THR már 14 gyilkolást szedett össze, és 13 ezres aranyelőnyt halmozott fel. A PLG át sem jutott a folyón, és ez nem volt másképp a második körben sem. Ekkor a meccs 19:33-ig tartott, és 31 gyilkolással zárult a THR részéről. A srácok durván másfél ölést hoztak össze percenként, és ezzel be is vágták magukat a döntőbe.

Az aréna másik oldalán a WiLD küzdött meg az Afterglow csapatával, de nem volt ennyire brutális egyik fél dominanciája sem. Az első kört itt is 26 perc alatt zárta le a WiLD, de a másodikban visszaütött az Afterglow, akik egy kicsit lassabb, de hatásosabb játékot mutattak, mint ellenfelük. Szépen fokozatosan átvették az irányítást a szurdok felett, és 32 perc után, egy ügyes Baron-ölést követően bemasíroztak a WiLD bázisára, hogy mindenkit meglepve elhozzanak egy pontot a veterán csapattól. Sok időnk azért nem maradt arra, hogy megsajnáljuk őket, mert a harmadik menetben a WiLD 24 perc alatt vágott vissza, és 16 ezres aranyelőnnyel megszerezte a másik döntős helyet.

A titánok

Bekövetkezett tehát a sokak által jó előre megjósolt esemény, a már sokszor látott WiLD vs. THR döntő. Ez a két csapat lett gyakorlatilag az ország CLG vs. TSM párosa. Magyarország Fnatic-ja és G2-je. A rivalizálás évek óta tart köztük, így mindig forr a levegő, amikor ez a két csapat áll a nagyszínpadra. A háromkörös csata első fordulója a WiLD-nak kedvezett, néhány kevésbé szerencsés THR-es döntésnek hála. A második körben is úgy tűnt, hogy a WiLD vezet, és talán már a győzelmi beszédet is előkészítették, amikor a 24. perc körül elindult Baron-táncnál a srácok kicsit többet vesztettek, mint szerettek volna.

Mindkét osztag a nagy lila gyík verme körül ólálkodott, tették le az őrszemeket és szedték le az ellenfelekét, de egy egy, menet közben kialakult csata alatt a WiLD ulti- és idézői képességeket veszített, ezek után pedig a THR pár ügyes csapatharccal átvette a vezetést. A kaszások meg sem álltak a WiLD bázisáig, amit majdnem 50 percnyi verejtékes küzdelem árán végül sikerült bevenniük. A döntő kör ennél sokkal kevésbé volt kiegyenlített: a THR 33 perc alatt közel 13 ezres aranyelőnnyel masírozott be a célvonalat jelentő WiLD bázisra. A Lenovo Legion PlayIT kupát így a Team Horizon Reapers vihette haza. Alig várjuk a következő alkalmat, hogy ez a két banda az arénában találkozzon. Az ilyen rivalizálások miatt imádjuk nézni ezeket a meccseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)