Hirdetés

Magyarország felvételt nyert a Nemzetközi E-sport Szövetségbe

|

A HUNESZ képviselheti Magyarországot a több mint 100 tagországot tömörítő szövetségben.

Hirdetés

Két évnyi előkészület után a Magyar E-sport Szövetséget is bevették az IeSF-be, azaz a Nemzetközi E-sport Szövetségbe. Mivel a HUNESZ egyik kifejezett célja volt, hogy bekerülhessen a 2008-ban alakult szervezetbe, ezzel egy fontos mérföldkövet hagyhatnak a hátuk mögött.

Az IeSF tagság nem kis szó, mivel már több mint 100 tagországot foglal magába, és ez rengeteg kaput nyithat meg a magyar e-sport előtt.

Hirdetés

A Nemzetközi E-Sport Szövetség elnöke, Vlad Marinescu így köszöntötte hazánkat:

"Gratulálok a Magyar E-sport Szövetségnek, hogy teljes jogú tagként köszönthetjük a Nemzetközi E-sport Szövetségben. Bízunk benne, hogy szoros együttműködésben, közös erővel kidolgozzuk a régió e-sport stratégiáját és tovább népszerűsítjük az e-sportot. Ezek, és az e-sportban résztvevők edukációja, valamint az összefogás a szervezetek között emelheti az iparágat magasabb szintre. Hiszek benne, hogy a HUNESZ elnöksége a következő időszakban legfőbb céljának tekinti a térség egységes e-sport ökoszisztémájának kiépítését."

Bíró Balázs, a Magyar Esport Szövetség elnöke is kifejezte örömét az eredmény kapcsán.

"2017-es alapítása óta a Magyar E-sport Szövetség egyik legfontosabb célja a Nemzetközi E-sport Szövetséghez való csatlakozás volt. 2019-ben a HUNESZ megfigyelőként vett részt az IeSF közgyűlésén, mostantól pedig a HUNESZ hivatalos szövetségi tagként képviseli Magyarországot. Nagyon büszkék vagyunk és megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk a világ legnagyobb e-sport szervezetének, és segíthetünk az e-sport jövőjének építésében."

Alig várjuk, hogy láthassuk az egyesülés eredményeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)