Hirdetés

Magyarul is követhető lesz az iRacing világbajnokság

|

A szimulátorok rajongói ezúttal egy magyar nyelvű kommentár mellett izgulhatják végig, ahogy három hazai pilóta is versenybe száll a világbajnoki címért.

Hirdetés

Hazai esport körökben viszonylag kevés figyelmet kapnak az autószimulátorok, pedig világszinten egy nagyon is komoly technikai háttérrel rendelkező sportágról van szó.

Az iRacing ezek között is kiemelt szereplőnek számít, hiszen a platform fejlesztői a végletekig elmennek a realizmus érdekében, valamint több komoly autógyártót is a partnereik között tudhatnak, így az általuk szervezett világbajnokság is komoly eseménynek számít a téma iránt érdeklődök körében.

Eredetileg 2008-ban indult, azóta pedig elképesztő karriert futott be: komoly gyártók támogatják, lézeres technológiával szkennelik be a versenypályákat, az autókat valós szélcsatornákban mért adatok alapján szimulálják és olyan közismert autóversenyzők is használják, mint Fernando Alonso.

Hirdetés

Idáig a szimulátorok rajongói csak külföldi csatornákon követhették az iRacing Grand Prix eseményeit, viszont idén először a Ground Effect csapatának köszönhetően magyar nyelvű közvetítés is lesz, ami azért is fontos, mert ezúttal három magyar versenyzőnek is szurkolhatnak majd a nézők, ami már önmagában nagyon szép szám, hiszen rengeteg gyakorlás kell ahhoz, hogy valaki reális esélyekkel indulhasson egy ilyen bajnokságon.

A világbajnokság jövőhéten csütörtökön (tehát szeptember 16.-án) kezdődik, szóval ha szeretnétek tudni, hogy teljesítenek a versenyzőink, akkor feltétlenül kövessétek az eseményeket a Ground Effect Esport oldalán.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)