Hirdetés

A Maryville Egyetemen még kollégiumra és étkezésre sincs gondod, ha e-sportoló vagy

|

Az e-sport ösztöndíjat kínáló egyetem csapatának játékosai néhány hete egy gyönyörű kupát is elhoztak az iskolájuknak.

Hirdetés

A Saint Louisban található Maryville University egyike azon főiskoláknak és egyetemeknek, amelyek együttesen 15 millió dollárnyi ösztöndíjjal jutalmazzák az e-sportolói karriert űző játékosaikat. A Maryville teljes ösztöndíjat kínál, amiben benne van a kolesz szoba, és az étkeztetés is.

Hirdetés

Az egyetem e-sport felelőse, Daniel Clerke elmondta az Insidernek adott interjújában, hogy a srácok hajnali 2-3-ig gyakorolnak, mellette pedig órákra járnak és a testüket is edzik. Komolyan megdolgoznak az ösztöndíjukért, aminek legfényesebb bizonyítéka a bajnoki kupa, amit néhány hete a League of Legends College Championshipről hoztak el.

A csapat egyik játékosa, Aiden Tidwell elmondta, hogy enélkül az ösztöndíj nélkül valószínűleg nem is lett volna esélye egyetemre mennie. A League of Legends karrierjének köszönheti, hogy esélye van tanulni. Egészen pontosan így fogalmazott: 

"Édesanyám mindig is erősen ellenezte már azt is, hogy egyáltalán játsszak videojátékokkal. Most ő a legnagyobb rajongóm."

Clerke arra számít, hogy jövő évre már 150 amerikai főiskola indít majd e-sport programot. Szerinte kell legyen helyük a motivált játékosoknak.

"Majd leveszem én a nyakadról a szülőket, akik a játékok miatt nyaggatnak."

- tette hozzá az egyetem e-sport felelőse. Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz elterjedt az e-sport ösztöndíj a jövőben, a világ többi részén is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)