Hirdetés

Még a The International egyik korábbi bajnoka is végleges tiltást kapott a Valve-től

|

A Valve lecsapott egy egész szervezetre és több játékosra is, gyaníthatóan egy korábbi bundabotrány miatt.

Hirdetés

Sajnos a különböző e-sport szcénákban is akadtak már olyan játékosok, akik a fair playt félretéve csalással akartak győzelemhez jutni, de az is előfordult, hogy bundázás miatt alakult ki botrány.

Tavaly például egy jól ismert kínai szervezetet, a Newbee-t gyanúsították meg azzal, hogy megbundázott meccset játszottak egy másik csapattal egy kisebb Dota 2-es tornán, és most úgy tűnik, bizony lehetett is valami igazság a dologban.

Hirdetés

A Newbee korábban nem igazán ismerte el a vádakat, de ennek ellenére több versenyről is ki lett tiltva, nemrég pedig még súlyosabb büntetést kaptak a nyakukba a botrányhoz köthető játékosok. Az történt ugyanis, hogy azonnali és végleges eltiltást kapott a Valve és a Perfect World összes Dota 2-es tornájától a szervezet, valamint öt játékos, egészen pontosan Xu "Moogy" Han, Yin "Aq" Rui, Wen "Wizard" Lipeng, Yan "Waixi" Chao, valamint a The International 2 egyik győztese, Zeng "Faith" Hongda is.

Az eset egyébként nemcsak sok rajongó számára, hanem még a Newbee egyik visszavonult játékosának, a szintén The International-bajnok Zhang "Xiao8" Ningnek is gyanús volt. Ha esetleg lemaradtatok volna erről az egészről, akkor ajánlatos lehet meglesni az alábbi videót, amelynek többek szerint is vannak érdekes pillanatai.

Szerintetek igazságosak ezek a súlyos büntetések?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)