Hirdetés

Megbüntettek 46 profi Dota 2-játékost, néhányan soha többé nem versenyezhetnek

|

Egy egész csapat keveredett bele egy csalási ügybe, aminek részeként egy seregnyi játékos került a bitófa alá.

Hirdetés

Összesen 46 játékost tiltottak ki hosszabb-rövidebb időre a Dota 2 e-sport eseményeiről egy kínai verseny kivizsgálását követően. Az egész a januári Winter Tourral kezdődött, ami a Dota Pro Circuit részeként egy meglehetősen rangos esemény volt.

A kivizsgált klubok között szerepelt a Knights nevű csapat is, akiket hackeléssel vádolták. A srácok állítólag külső eszközök segítségével tették láthatóvá a csatatér egyes részeit, és ezzel sikerült becsúszniuk a verseny harmadik helyére.

Hirdetés

A harmadik helyezéssel megnyertek 27 000 dollárt (majd 10 millió forint), és bejutottak a Lima Major rendezvényre is. A Knights a Majorön teljesen lebőgött és 1-15-ös végeredménnyel kulloghatott haza.

A vereséget követően a szervezet teljes átalakításon ment keresztül, és a nevüket is lecserélték Antarctic Penguinsre. A teljes csapatukat leváltották, de a régi és új játékosok is a kivizsgálás kereszttüzébe kerültek. Később beigazolódott a csalás gyanúja, és a Perfect World Esports (a Dota 2 kínai terjesztője) egy hivatalos közleményben tisztázta a nyomozása eredményét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Knights (illetve most már Antarctic Penguins) 21 játékosát permanensen eltiltották a hivatalos Dota 2 versenyektől, míg 13 játékos 2 éves, 12 játékos pedig 1 éves eltiltást kapott. A vizsgálat pontos részleteit nem közölte a Perfect World, és a cikk írásának pillanatáig az újságíróknak sem válaszolták meg ezzel kapcsolatos kérdéseiket.

A Dota 2-ben egyébként is komoly gondok vannak a csalókkal, így nyilván az e-sportolókkal akarnak példát statuálni. Remélhetőleg az ilyen ügyeknek lehet valami elrettentő hatása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)