Hirdetés

Elmarad a Mid Season Invitational, a szezon egyik legfontosabb League of Legends versenye

|

A Riot Games megtesz minden tőle telhetőt, hogy még a nehéz körülmények között is pörgesse a LoL e-sport ligáit. Sajnos az MSI-t szándékaik ellenére nem tudják megrendezni.

Hirdetés

A koronavírus járvány ellenére is mennek az LCS és LEC mérkőzései; a játékosok otthonról nyomják a meccseket, a közvetítők pedig igyekeznek a saját stúdiójukból intézni a dolgukat. Ez a megoldás ugyan kicsit fapados, nézhető élményt garantált az e-sport rajongóknak - ugyanakkor van, amit így nem lehet levezetni, többek között a 2020-as MSI-t sem.

Hirdetés

A LoL Esports csapatának feje, John Needham a napokban nehéz szívvel jelentette be, hogy a júliusra tervezett Mid Season Invitational 2020 elmarad.

"A tanácsadóink véleményeire, illetve a kormányzati intézkedések és az egészségügyi szervezetek tanácsára válaszolva úgy határoztunk, hogy lemondjuk a 2020-as MSI-t. A játékosaink, a saját csapataink, a partnereink, a média képviselői és a rajongóink egészségének megőrzése érdekében szükségesnek szükségesnek éreztük meghozni ezt a döntést."

Az MSI egy minden profi LoL-liga szezonjának közepén megrendezett, nemzetközi verseny, amin a nagyobb régiók legjobbjai vehetnek részt. A Worlds után ez a legfontosabb rendezvény a LoL e-sportban, így érthetően nem örülnek a rajongók, de természetesen mindenki megérti, hogy most ez a legjobb döntés.

A Needham azért hozzátette, hogy cserébe erősebb Worldsre készülnek, mint eddig bármikor. Kínából és Európából (a két vezető régió) egy-egy extra csapat vehet majd részt a versenyen, míg Dél-Korea és Észak-Amerika 3-3 osztaggal képviseltetheti magát. A helyszín még mindig Sanghaj, és ugyan dátumot még nem kapott a rendezvény, de a szervezők azt ígérik, hogy nagy bulival fognak ünnepelni, lévén ez a Worlds a LoL 10. évfordulójára esik.

Mi egyelőre csak abban reménykedünk, hogy mire a Worlds 2020 beindulhat, addigra már nem otthonról közvetített LoL meccseket kell majd néznünk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)