Hirdetés

Minden korábbinál egyértelműbb jel utal arra, hogy érkezik egy új Counter-Strike

|

Most az Nvidiától érkezett megerősítés egy új Counter-Strike-kal kapcsolatban.

Hirdetés

Idén már 11 éve boldogítja játékosok millióit a Valve rendkívül népszerű lövöldéje, a Counter-Strike: Global Offensive, ami ugyan borzasztóan nehezen indult el, és az ingyenessé válása előtt is úgy tűnt, hogy a Valorant végezhet vele, most jobban fut, mint valaha.

A CS:GO az elmúlt rövid időszakban kétszer is megdöntötte a maga játékosszám-rekordját, még annak ellenére is, hogy évek óta borzasztóan el van hanyagolva a projekt.

Most úgy tűnik, kiderülhetett, mi áll ennek a hátterében.

Hirdetés

Az Nvidia driverben kutakodva a DAOWAce nevű reddit-felhasználó vette észre, hogy feltűnt két olyan .exe, amiket korábban nem ismertünk, így pedig profil sem tartozott hozzájuk. Az egyik a "csgos2.exe", a másik pedig a "cs2.exe". Mint kiderült, utóbbi csak egy 2014-ből bent ragadt fájl, a figyelmet a szivárgásra irányító Aquarius nevű CS:GO tartalomgyártó szerint azonban előbbi valóban a Source 2-es CS:GO-ra utal.

Az információt nyilvánosságra hozó Aquarius szerint azonban nem egy önálló, totálisan új játékról van szó, hanem arról, hogy a CS:GO is végre átkerülhet a Valve legkorszerűbb, házi fejlesztésű motorjára, a Source 2-re.

Így szerencsére a kinézeteink is biztonságban vannak.

Miért kell a Source 2?

Ahogy korábban írtuk, idén már 11 éves a Counter-Strike: Global Offensive, és ugyan a megjelenés óta 1-2 alkalommal kapott kisebb ráncfelvarrásokat, a látvány már erősen megkopott, amit nem ártana egy kicsit korszerűsíteni, ez azonban a legkevésbé fontos aspektusa a Source 2-re való átállásnak.

A CS:GO játékosok folyamatosan a szörnyen kevés tartalom miatt panaszkodnak a fejlesztőkre, akik többé-kevésbé már hivatalosan is elismerték, a lassú előrehaladás oka, hogy a játék kódja egy spagetti, ami miatt egyrészt nagyon nehéz belenyúlni, másrészt pedig kevesen is akarnak vele foglalkozni a Valve-en belül.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Source 2-es optimalizációval szerencsés esetben a CS:GO végre egy jól kezelhető, korszerű hardverekre is jól megírt játékká válhat, aminek a játékosai nem másfél évente kapnak nagyobb frissítéseket.

Egyelőre nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de az biztos, hogy az elmúlt időszakban még a szokásosnál is sokkal lassabban jönnek a tartalmak a Global Offensive-be, szóval nagyon reméljük, hogy emögött már az új motor beültetése áll.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)