Hirdetés

Működik a Ubisoft szoftvere, eltűntek a „csalók” a konzolos Rainbow Six: Siege-ből

|

A fejlesztők a MouseTrappel végre megoldották, hogy konzolon csak kontrollerrel lehessen játszani.

Hirdetés

A Ubisoft a jelek szerint megunta, hogy egyesek egérrel és billentyűzettel játszák konzolon is a Rainbow Six: Siege-et, szóval nekiálltak kifejleszteni egy olyan szoftvert, ami észleli, és kitiltja ezeket a játékosokat. A sportszerűtlen előnyt XIM eszközökkel (ezekkel lehetséges a PC-s perifériákat is konzolra kötni) szerezték, a beszámolók szerint azonban a fejlesztők erőfeszítései megtérültek, bevált a MouseTrap szoftver.

Az XIM tulajdonképpen nem egy csalásra kifejlesztett mechanika, hiszen ez csak lehetőséget ad arra, hogy a játékosok billentyűzetet és egeret használjanak beviteli eszközként a konzoljukon, az viszont elkerülhetetlen, hogy ezzel egyesek visszaéljenek. Nagy probléma volt ez például a Rainbow Six: Siege-ben, ahol nincs célzási rásegítés, így hatalmas előnyben voltak azok, akik egérrel játszottak.

Hirdetés

A Ubisoft harca a csalók ellen idén kezdődött, mikor néhány XIM-es játékos elviselhetetlen input lagtól kezdett szenvedni, ez volt az anti-cheat első verziója. A MouseTrap ebben a hónapban teljesen a Siege részévé vált, az XIM-mel visszaélők pedig el is lepték a fórumokat, ugyanis kvázi játszhatatlanná vált számukra a játék.

XIM dev admits their bypass patch failed
by u/SUCK_THIS_C0CK_CLEAN in Rainbow6

Persze számíthatnánk arra, hogy a csalók megtalálják a módját a rendszer kijátszásának, erre azonban egyre kevesebb az esély, miután az XIM fórumokon a szoftveres trükkökért felelősök is azt mondják, hogy nem sikerül megkerülni a MouseTrap védelmét, és azt javasolják mindenkinek, hogy egyszerűen hagyják ott a Siege csatatereit.

Végül, de nem utolsósorban a Ubisoft szerencsére a fogyatékkal élőkre is gondolt, így ha valaki egy speciális eszköz használata miatt lett tévesen kitiltva, egy QR-kód beolvasása után lesz lehetősége fellebbezni az ítélet ellen. Az ilyen eseteket külön kivizsgálják, hogy senki ne bűnhődjön ok nélkül, továbbá hogy a MouseTrap is egyre okosabbá váljon.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)